Policisti so ta vikend v Zasavju poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
Na področju PP Zagorje ob Savi je bilo dokaj mirno, le v petek so policisti obravnavali tatvino denarja iz denarnice v javni ustanovi. Policisti še zbirajo obvestila, nato bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

PP Litija:
– V petek so obravnavali vlom v tovorno vozilo. Nepridiprav je iz notranjosti vozila odtujil strojno opremo in orodje v skupni vrednosti okoli 15.000 evrov.
– V petek popoldne se je v Litiji obravnavali dogodek na parkirano vozilo zrušil dotrajan opečnat dimnik iz bližnje zgradbe. Škode, nastale v dogodku, je za okoli 500 evrov.
– Vozniku so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli kolo s pomožnim motorjem. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– V petek zvečer so v Kresnicah obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, ki so nastale med pretepom dveh oseb.
– Iz petka na soboto so ponoči policisti v Mišjem Dolu obravnavali vlom v sušilnico za meso, iz katere so bile odtujene mesnine v vrednosti okoli 1.000 evrov.
– V soboto zvečer je v Renkah prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri je voznik osebnega vozila povozil kamenje na vozišču in poškodoval vozilo.
– Tudi v nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, tokrat v Hotiču; napisano je bilo obvestilo o odstopu od obravnave.
– V nedeljo popoldne pa so litijski policisti vozniku zasegli osebno vozilo zaradi vožnje v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

PP Hrastnik:
– V petek zjutraj je neznanec z osebnim vozilom trčil v stanovanjsko hišo. Pri tem je voznik poškodoval fasado in povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila o dogodku.

– Zvečer pa so bili obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu. Na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da so prijavitelja preteple tri osebe, pri čemer je zadobil poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Trbovlje:
–  V petek so v dnevnem času obravnavali kršitev javnega reda in miru v okolici Zdravstvenega doma Trbovlje. Policisti so na kraju izsledili moškega, ki so mu zasegli sekiro, ki jo je imel pri sebi. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– Obravnavali  so tudi kršitev javnega reda in miru, kjer je v večstanovanjskem bloku prišlo do spora med sosedi zaradi hrupa. Udeležencem je bilo izrečeno opozorilo.
–  V  soboto  so  imeli  v  nočnem času v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Omenjenemu vozniku je  bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
–  V nočnem času pa so obravnavali tudi kršitev javnega reda in miru v gostinskem lokalu; po vseh zbranih obvestilih sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

 

Očitno je za nekatere res veseli december. Naj bo teden pred nami bolj umirjen.