Med prazničnim vikendom ni bilo povsem mirno; policisti so na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine osebnega vozila znamke VW polo
srebrne barve.

Zoper voznika, katerima je preizkus alkoholiziranosti pokazal enemu 0,76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in drugemu 0,58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, vodijo postopka o prekršku.

Policisti o še zbirajo obvestila o prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto. Na parkirišču je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke.

Enak primer se je zgodil tudi v nedeljo, kjer je na parkirišču neznani voznik trčil v parkirano
vozilo in s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke. Tudi v tem primeru policisti še
zbirajo obvestila.

Nekaj pred 18. uro so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznice manjšega sivega vozila na območju Hrastnika. Policisti so voznico izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola, zato ji je bil odrejen strokovni pregled. Zoper voznico policisti vodijo postopek o prekršku.

V ponedeljek so hrastniški policisti obravnavali prometno nesrečo na območju  Trbovelj. Povzročitelj je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v dva pravilno vozeča vozila in ju poškodoval. Ugotovljeno je bilo da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V prometni nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana.

PP Trbovlje

V petek je v eni izmed stanovanjskih hiš v Trbovljah prišlo do požara, pri čemer je nastala materialna škoda za približno 100 EUR. Poleg stanujočih so požar pogasili gasilci PGD Trbovlje mesto. Policisti bodo po zbranih obvestilih obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Na Sallauminesu v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je povzročitelj po nepravilnem premiku in trčenju v vozilo kraj zapustil, ne da bi o tem obvestil oškodovanca. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V soboto so obravnavali sum tatvine denarja iz stanovanja v Trbovljah. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah so ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da je imel med vožnjo 0,85 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno odvzeto, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Tudi v nedeljo so pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da je imel med vožnjo 0,77 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno odvzeto, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

PP Litija

V petek so  v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja zlorabe bančne kartice. Neznanec je z odtujeno kartico opravil več dvigov. Policisti še zbirajo informacije.

V Selšku je bila povožena divjad. Ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Kršen je bil tudi javni red in mir na javnem kraju, zoper kršitelja pa policisti vodijo
postopek o prekršku.

V nedeljo so v Litiji obravnavali kršitev v zasebnem prostoru, kjer vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so v Moravčah pri Gabrovki obravnavali kršitev v zasebnem prostoru, kjer vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek je bil v Zagorju ob Savi najden manjši skiro, ki se hrani na Policijski postaji.


V večernem času pa so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Policisti pa so tudi ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo kot tudi, da je imel 0.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi
obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto so bili  obveščeni o tatvini, ki se je zgodila v dopoldanskem času. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v dopoldanskem času vstopil v odklenjeno hišo in iz denarnice, ki bila na kuhinjskem pultu, odtujil denar. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

V nedeljo v dopoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je pripetila na parkirišču železniške postaje Litija in pobegom povzročitelja. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

V večernem času so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi. Vozniku je bilo izdano obvestilo o odstopu.