V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek ponoči je neznanec na parkirišču v Trbovljah pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in poškodoval lak vozila ter s tem lastnika oškodoval za okoli  400 evrov.

V popoldanskem času so pri kontroli prometa ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper voznika pa je podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in 46-letnemu kršitelju izrekli globo.

V nočnem času je prišlo do spora in pretepa med tremi mladoletnimi osebami. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper njih ustrezno ukrepali.

PP Zagorje ob Savi

V petek so zagorski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja nedovoljenega vstopa v stanovanje v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper znanega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Zagorja.
Policisti so opravili ogled kraja in glede prometne nesreče še zbirajo potrebna obvestila.

V enem izmed podjetij na območju občine Zagorje ob Savi je prišlo do delovne nesreče, kjer je bil delavec lažje poškodovan. Svoje ugotovitve bodo policisti posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V petek so obravnavali tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Zagorja. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V soboto so intervenirali v primeru suma kaznivega dejanja tatvine v trgovini na območju Litije. Nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja bodo izvajali policisti PP Litija.

Obravnavali so tudi nesrečo pri delu v gozdu na območju Šentgotarda, kjer je oseba sama opravljala dela v gozdu, pri tem pa ga je huje poškodovala odlomljena veja. Policisti so opravili ogled kraja ter zbirajo obvestila, svoje ugotovitve pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V petek se je na območju Zavrstnika zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili in je nastala le manjša materialna škoda. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Občanu so v Litiji zasegli PVC vrečko z neznano snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po analizi bo izveden ustrezen postopek o prekršku. Ker se je oseba v postopku nedostojno vedla, pa mu je bil izdan še plačilni nalog.

V soboto dopoldne okoli 9. ure se je na relaciji Gabrovka – Čatež zgodila prometna nesreča z materialno škodo, kjer je voznik traktorja zaradi neprilagojene hitrosti bočno trčil v voznico osebnega vozila. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo zjutraj se je na območju Kresnic podrlo drevo, ki je oviralo promet. Policisti so vejevje odstranili, obveščena je bila cestna služba.

PP Hrastnik

V petek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so občanu v Hrastniku zasegli PVC vrečko z neznano snovjo, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po analizi bo izveden ustrezen postopek o prekršku.

Pri kontroli prometa so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.