Kronološki pregled dogodkov, ki so jih zapisali zasavski policisti:

PP Zagorje ob Savi:
–  v petek so policisti obravnavali izgubo mobilnega telefona na območju Zagorja. Gre za mobilni telefon znamke Samsung A31 v črnem etuiju, v katerem so bili tudi osebni dokumenti lastnika.
– policisti so povzročitelju prometne nesreče z materialno škodo na glavni cesti II. reda št. 108 Litija – Zagorje zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izdali plačilni nalog.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z lažjimi poškodbami na Izlakah. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,94 mg/l), je zapeljal preblizu desnemu robu in zapeljal izven vozišča. V nesreči se je lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog, prav tako pa bo   zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– Policisti še zbirajo obvestila v zvezi prometne nesreče z materialno škodo in s pobegom, ki se je zgodila v Spodnjih Izlakah.

– v nedeljo pa so prejeli prijavo o neprimernem obnašanju občana v Kisovcu, vendar policisti na kraju kršitve niso ugotovili.

PP Litija:
– v petek zjutraj so obravnavali trčenje v divjad na cesti Bogenšperk – Šmartno pri Litiji
– dopoldne so bili obveščeni o kamenju na vozišču na relaciji Litija – Zagorje, ki so ga policisti umaknili z vozišča
– dopoldne  obravnavali so tudi trčenje v divjad v Gabrovki

– o prijavljenem kaznivem dejanju goljufije ter dejanju nasilništva še zbirajo obvestila
– v nočnem času – okoli 1.ure se je na cesti od Ljubljane proti Litiji pri Spodnjem Hotiču zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in štirje pešci. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in oplazil štiri pešce, ki so v koloni hodili po bankini. Pri tem so se pešci lažje telesno poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 1.01 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh
ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Hrastnik:
– v petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je občan pod vplivom alkohola vpil pred ZD Hrastnik. Policisti okoliščine še preverjajo
– v nedeljo pa so obravnavali občana, ki je pod vplivom alkohola padel in se huje poškodoval. Odpeljan je bil v SB Celje

PP Trbovlje:
– v petek so v nočnem času pri redni kontroli prometa imeli v postopku voznika,  kateremu  je  preizkus  z  alkotestom  pokazal rezultat 0.51 mg/l alkohola v izdihanem  zraku, prav tako pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zato mu je bilo zaseženo vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– Policisti obravnavajo tudi kaznivo dejanje zatajitve – občanka je v soboto v trgovini pozabila denarnico, ko pa se je vrnila v trgovino, denarnice ni bilo več tam.