Policisti poročajo o dogodkih, ki so jih poleg rednih nalog obravnavali pretekli vikend na območju Zasavja:

PP Trbovlje

V petek so obravnavali tatvino izdelkov v eni izmed trgovin; o dejanju še zbirajo obvestila.

V nočnem času so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je po preizkusu alkoholiziranosti, rezultat pokazal 0,51 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

V soboto so  obravnavali prijavo goljufije preko spletnega družabnega omrežja kjer je neznani storilec zavedel prijavitelja, da bo z njegovim denarnim vložkom v podjetje njegov denar in vložek v zameno povečal. Sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba.

V nedeljo je prijavitelj naznanil vlom v klet in da mu je bilo odtujeno moško gorsko kolo znamke Scott v vrednosti 400 EUR. Sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba.

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je udeleženec med vožnjo po glavni cesti Litija – Zagorje povozil kamen na vozišču in poškodoval podvozje vozila.

V soboto v dopoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je udeleženec med vožnjo po glavni cesti Litija – Zagorje trčil v večjo skalo, ki je prebila zaščitno mrežo in padla na vozišče in pri tem poškodoval vozilo. Za odstranitev skale je bil obveščen vzdrževalec cest.

V večernem času so bili policisti obveščeni o dimniškem požaru na stanovanjski hiši v
Zagorju ob Savi, ki pa ni povzročil materialne škode. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci, katerih posredovanje ni bilo potrebno.

PP Hrastnik

V petek so hrastniški policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil, v kateri je nastala manjša materialna škoda. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

V postopku so imeli tudi voznika osebnega vozila, kateremu je po preizkusu alkoholiziranosti, rezultat pokazal 0,83 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto se je zgodila prometna nesrečo z materialno škodo in pobegom, v kateri je
zaradi nepravilnega prehitevanja prišlo do oplaženja med vozili. Policisti še zbirajo obvestila.

Občanu so zasegli snov, za katero se sumi, da je  prepovedana droga (konoplja).

Prav tako v soboto so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik, ki je trčil v betonsko korito in odpeljal s kraja. Voznik je bil izsleden in s pomočjo alkotesta dokazano, da je vozil pod vplivom alkohola (0.98 mg/l alkohola v litru izdihanega
zraka).  Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog

V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja vozila oziroma vetrobranskega stekla; o dejanju še zbirajo obvestila.

Tudi v nedeljo so nekomu zasegli snov, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedana drogo – konopljo.

PP Litija

V petek so intervenirali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Občanu so zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja.

V soboto ob 10. uri se je na cesti Zagorje – Litija zaradi vetra prevrnila prikolica tovornega vozila. Priklopnik je padel na vozilo, ki ga je iz nasprotne strani vozila voznica. Pri tem se je voznica lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Trbovlje.