Pretekli vikend so poleg rednih nalog intervenirali le policisti policijskih postaj Zagorje ob Savi in Litija. In kaj so obravnavali?

PP Zagorje ob Savi:
– v soboto so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, vendar policisti kršitve niso ugotovili
– zasegli so prepovedane snovi (sum na konopljo rastlino) in pripomočke za uživanje prepovedanih drog. Po opravljeni analizi zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek
– obravnavali so prometno nesrečo z manjšo poškodbo na parkirišču v Zagorju. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče
– v nedeljo so bili obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjski hiši v Zagorju.
– obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Policisti so opravili ogled kraja dogodka, po vseh zbranih obvestilih pa sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PP Litija:
– v petek popoldan so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v Litiji v zvezi domnevne kršitve javnega reda in miru. Policisti obvestila še zbirajo.
– zvečer so bili obveščeni o požaru v Šmartnem pri Litiji, kjer je zagorelo v poslovnem objektu. Materialna škoda znaša okoli 20000 evrov. Na kraju požara ni bil nihče telesno poškodovan, ugotovljeni pa so bili elementi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– v nočnem času so izvedli kontrolo voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0.67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper kršitelja bo napisan obdolžini predlog na pristojno sodišče.
– v soboto so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za pomoto. Patrulja na kraju ni ugotovila znakov kaznivega dejanja.
– obveščeni so bili o kršitvi v zasebnem prostoru, kjer elementov kaznivega
dejanja ali prekrška ni bilo ugotovljenega.