Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V soboto so trboveljski policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari na območju Zagorja ob Savi. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Obravnavali so tudi dve kršitvi javnega reda in miru – eno v zasebnem prostoru ter drugo  v enem izmed gostinskih lokalov; zoper kršitelja in kršiteljico policisti vodijo prekrškovni postopek.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,37 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,51 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

V petek so bili hrastniški policisti obveščeni o tatvini delov vozila manjše vrednosti, o čemer še zbirajo informacije.

Obravnavali so tudi kršitev po Zakonu o javnem redu in miru in Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V soboto so ustavili voznika, ki je kazal očitne znake vožnje pod vplivom prepovedanih drog in mu je bil nadalje odrejen strokovni pregled, vendar ga je voznik odklonil. Zoper njega se vodi prekrškovni postopek.

Občanu so zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

Ustavili so voznika začetnika, ki je v naselju vozil s hitrostjo najmanj 84 km/h. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega  vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo so  pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,33 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

PP Litija

V petek so v Hotiču obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega in tovornega vozila; ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od obravnavanja prometne nesreče.

V soboto je v Gobniku prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik zapeljal s ceste in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V Hotič je tudi v soboto prišlo do prometne nesreče. V nesreči sta bila udeležena voznika osebnih vozil, ki sta trčila, ker je eden drugemu odvzel prednost v križišču. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek je prišlo do kršitve javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli prekrškovni postopek

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi. Policisti
so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencu izdali obvestilo.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo glede poskusa velike tatvine v Zagorju ob Savi.