Tudi pretekli vikend so zasavski policisti poleg rednih nalog obravnavali kar nekaj dogodkov. Pa poglejmo:

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila v Hrastniku. Zoper kršitelja zaradi nepravilnega premika vodijo postopek o prekršku. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je vozil  pod vplivom alkohola (1.40 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo na Okrajno sodišče Trbovlje vložen obdolžilni predlog.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – vozila na parkirišču v Zagorju
ob Savi. Policisti so opravili ogled, po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Na Izlakah pa so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bila samudeležena voznica osebnega vozila. Zoper voznico policisti vodijo postopek o prekršku zaradi nepravilne strani vožnje.

V soboto so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola  (0.72 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka); zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče, policisti pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje.

Na Savskem mostu pri Zagorju ob Savi se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo.
Zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku zaradi odvzema prednosti v križišču.

V nedeljo je znova prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik  na območju Litije.  Zoper povzročitelja je uveden prekrškovni postopek zaradi nepravilne strani vožnje. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil  pod vplivom alkohola (0,86 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenja in na Okrajno sodišče Trbovlje bo vložen obdolžilni predlog.

PP Litija

V petek so obravnavali nesrečo, kjer je moški pri delu padel iz višine 1,5 metra in se pri tem lažje poškodoval.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine bal sena. Sledi zbiranje obvestil.

Informacije zbirajo tudi glede tatvino artiklov v eni izmed trgovin na območju Litije.

Tatovi so bili na delu tudi v soboto – kradli so v eni izmed trgovin na območju Litije. Sledi
zbiranje obvestil.

V soboto so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V nedeljo so vodili iskalno akcijo pogrešane osebe, ki ni bila najdena in nadaljujejo z aktivnostmi.

Med opravljanjem meritev hitrosti pa so v nedeljo v Litiji zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznico, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozi tudi pod vplivom alkohola (0,27mg/l alkohola na liter izdihanega zraka), zato ji je bilo vozilo zaseženo, zoper njo pa vodijo postopek o prekršku.

PP Hrastnik

V petek so hrastniški policisti intervenirali zaradi najdbe ponarejenega bankovca in suma goljufije v enem izmed gostinskih lokalov. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil.

V nedeljo so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede požara plastičnih predmetov na terasi enega izmed gostinskih lokalov.

PP Trbovlje

V soboto so ustavili  voznika osebnega avtomobila, ki je  vozil pod vplivom alkohola (0,72 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka); začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in  prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini in kršitelju izrekli prepoved približevanja. Po vseh zbranih obvestilih bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.