V  minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V soboto v jutranjem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je osumljenec pod vplivom alkohola pretepel dve osebi in ju lahko telesno poškodoval. Zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva mu je bila odvzeta prostost, preiskovalni sodnik pa mu je po vseh zbranih informacijah odredil pripor.
V dopoldanskem času je neznanec na bankomatu v trgovskem centru v Trbovljah pozabil denar. Policisti lastnika pozivajo, da se z dokazili o lastništvu denarja zglasi na Policijski postaji  Trbovlje.
V  nedeljo nekaj po 13. uri je na Zasavski cesti pri mostu v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega razvrščanja v križišču. Dva sopotnika v drugem vozilu sta se lažje poškodovala. Policisti so zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V petek so zagorski policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, zaradi povoženja divjadi na cesti Tirna- Zagorje. Policisti so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo
o odstopu od ogleda.
V soboto so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve najdbe denarja na bankomatu v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Policisti bodo obravnavanje kaznivega dejanja posredovali pristojni policijski postaji PP Domžale.
Zaradi kršitve 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru pa so policisti izdali plačilni nalog kršiteljema v dveh primerih kršitve javnega reda in miru v Zagorju.

Tudi v nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Zagorju. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 7. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Hrastnik

Hrastniški policisti so v petek ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je odrejen alkotest pokazal 0,51 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, zato je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje.
Zaradi glasne glasbe so intervenirali v Hrastniku, kršiteljici pa je bilo izrečeno opozorilo.
V soboto so prav tako posredovali zaradi glasne glasbe v Hrastniku, zoper kršitelja
vodijo postopek o prekršku.
Obravnavali pa so še prometno nesrečo na parkirnem prostoru, kjer voznik ni nudil podatkov udeležencu; o tem še zbirajo obvestila.

PP Litija

V petek okoli 11. ure je v Litiji prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.
V soboto so policisti ustavili voznika, ki je nepravilno prehiteval kolono, v postopku pa je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.
V soboto popoldne okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo na Bregu pri Litiji, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku zaradi vožnje z neprilagojeno  hitrostjo.
Nekaj pred 20. uro je na cesti Ponoviče – Zagorje prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Voznik je pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj, ne da bi se prepričal, ali lahko to varno stori. Med prehitevanjem je v nasprotni smeri pripeljala voznica osebnega vozila, s katero sta čelno trčila. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.
Pri opravljanju kontrole v cestnem prometu so kontrolirali voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1.05 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.
V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja izsiljevanja preko spleta, policisti pa o tem še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.