V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje
– V petek so občanu zasegli zavitek z neznano rjavo vsebino, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po analizi sledi postopek o prekršku.
– Obravnavali so tudi sum zatajitve in sicer je do sedaj neznani storilec odtujil pozabljeno žensko torbico z vsebino.  Sledi zbiranje obvestil.
– V soboto ponoči je bila prijavljena kršitev javnega reda in miru. Ker je s kršitvijo kljub opozorilom nadaljeval, je bil pridržan. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.
– V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bila samoudeležena  voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčila v robnik. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,20 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in  prepovedana nadaljnja vožnja, zoper voznico pa vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi
– V petek so obravnavali prijavo tatvine denarnice z vsebino, ki je bilo izvršeno na območju Most. Policisti so zadevo odstopili krajevno pristojni policiji.
– Obravnavali so tudi prijavo kaznivega dejanja velike tatvine, poskus vloma v osebni avtomobil, ki je bilo izvršeno  na območju PP Domžale. Policisti so zadevo odstopili krajevno pristojni policiji.
– Občan je zaradi vinjenosti padel pri sestopu iz avtobusa in se pri tem telesno poškodoval. Policisti v dogodku niso zaznali elementov kaznivih ravnanj.
– Obravnavan je bil sum kaznivega dejanja zatajitve mobilnega telefona na območju Izlak.
– Na javnem kraju v Zagorju ob Savi je prišlo do spora med dvema osebama, zaradi česar je bil kršen javni red in mir. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.
– Na parkirišču v Zagorju ob Savi je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.
– V soboto so posredovali v primeru suma kršitve javnega reda in miru na javnem kraju na območju Zagorja ob Savi, kjer je prišlo do  spora zaradi uporabe gozdne poti. Policisti na kraju elementov prekrška ali uradno pregonljivega kaznivega dejanja niso zaznali.
– Opozorilo so izrekli kršitelju, ki je svoj glasbeni okus preglasno delil s širšo okolico.
– Na območju Zagorja ob Savi se je zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami; voznik e-skiroja je trčil v pešca. Zoper mladoletnega povzročitelja prometne nesreče bo na pristojno Okrajno sodišče vložen obdolžilni predlog.

PP Litija
– Litijski policisti še zbirajo obvestila o prejeti petkovi prijavi glede nevarne vožnje pri športni dvorani Litija.
– Prejeli so najden mobilni telefon, ki je bil vrnjen lastnici.
– V primeru kaznivega dejanja nasilja v družini so kršitelju izrekli prepoved približevanja.
– V soboto so obravnavali vlom v hišo in gospodarsko poslopje v okolici Litije, kjer sta bila odtujena bakrena kotla. Lastnik je oškodovan za okoli 900 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– Policisti pa zbirajo obvestila glede prometne nesreče v Ribčah, kjer je do sedaj neznani voznik kombajna zelene barve trčil v ograjo ob cesti.