Policisti v Zasavju so pretekli konec tedna poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Kisovcu. Udeležencema je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– v popoldanskem času so policisti  na območju Kisovca obravnavali kaznivo dejanje groženj, glede česar še zbirajo obvestila.
– policisti so nudili tudi pomoč policistom Postaje prometne policije Ljubljana pri preiskavi prometne nesreče na območju Trbovelj.
– v soboto so bili policisti v popoldanskem času obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na Izlakah. Udeležencema nesreče  je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

– obveščeni so bili tudi o onemoglem starejšem kolesarju na območju Sopote, ki je padel po tleh in obležal. Na kraj je bila poklicana ekipa NMP Zagorje ob Savi, ki je kolesarja oskrbela.
– v nedeljo v zgodnjem jutranjem času so policisti nudili pomoč patrulji PP Litija pri interveniranju v Kresnicah.  
– intervenirali so na območju Trbovelj, kjer je pijani kršitelj fizično obračunal z drugim občanom in kljub ukazom s kršitvami ni prenehal, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju je bil izdan tudi plačilni nalog.

PP Litija:

– v petek so obravnavali primer groženj; o kaznivem dejanju sledi zbiranje obvestil.
– zbiranje obvestil sledi tudi glede kaznivega dejanja goljufije. .
– popoldne so bili obveščeni o vlomu v avto, do katerega je prišlo na območju Ljubljane. Iz vozila je bila odtujena gotovina. Sledi zbiranje obvestil.
– na relaciji med Ribčami in Senožetmi je voznica osebnega vozila trčila v divjad, voznik, ki je vozil za njo pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo voznice. V nesreči je bila voznica lažje poškodovana. Sledi prekrškovni postopek.
– v soboto zjutraj so na Bregu pri Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru. Sledi prekrškovni postopek.
– v nedeljo so v Spodnjem Logu obravnavali trčenje v divjad.

PP Hrastnik:
– v petek, okoli 10. ure  se je na regionalni cesti v naselju Brnica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik motornega kolesa vozil na prekratki razdalji od vozila pred njim, ter trčil v vozilo, ki je pred njim zavijalo levo na dovoz do hiše. Pri tem sta se huje telesno poškodovala motorist in potnica na motorju. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v postopku so imeli občana kateremu je bila zasežena zeleno rjava posušena rastlina, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi zoper kršitelja prekrškovni postopek.
– v soboto so intervenirali v Podkraju, kjer je spuščen pes oblajal sprehajalca in njegovega psa. Kršiteljici je bilo izročeno opozorilo.
– v postopku so imeli voznika začetnika, kateri je vozil pod vplivom alkohola – rezultat 0,10 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– voznica osebnega vozila pa je imela v izdihanem zraku 0,39 mg/l alkohola. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so bili obveščeni o kurjenju listja in odpadkov na vrtu. Zoper kršitelja sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

PP Trbovlje:
– v petek so policisti v nočnem času obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Trbovlje – Hrastnik, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti  trčila v pred seboj vozeče vozilo. Pri tem pa je bilo ugotovljeno, da je voznik drugega udeleženega vozila vozil pod vplivom alkohola in sicer je preizkus pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog. Vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola, pa odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

– v soboto so obravnavali prijavo dveh kaznivih dejanj groženj. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršiteljici je bilo izrečeno opozorilo.
– patrulji PP Hrastnik so nudili pomoč pri obravnavi kršitve javnega reda in miru.