Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek v  popoldanskem  času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v obcestni robnik in ograjo ter se pri tem lahko telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo  pod vplivom alkohola (0,36 mg/l).

Prometna nesreča se je pripetila tudi na glavni cesti II. reda št. 108, med Trbovljami in Zagorjem, kjer je voznik osebnega avtomobila pri vključevanju iz stranske ceste izsilil voznika motornega kolesa, ki je po trčenju padel po tleh in nato trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Pri tem se je voznik motornega kolesa telesno poškodoval.

V soboto so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve najdenega mobilnega telefona.  

V večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in kršitelju izrekli opozorilo.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru, o dogodku pa še zbirajo obvestila.

PP Hrastnik

V petek,  nekaj pred 15. uro so hrastniški policisti obravnavali prometno nesrečo v Čečah, kjer je neznani voznik z vozilom znamke Peugeot temno sive barve zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v voznico, ki je pripeljala nasproti.  Neznani voznik je – ne da bi nudil svoje podatke – odpeljal s kraja nezgode. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V soboto so na relaciji Rodež – Podkum obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je prišlo do trčenja pri srečevanju. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

Policisti še zbirajo obvestila o kršitvi javnega reda in miru, ki je bila prijavljena v soboto.

PP Litija

V petek je bil obravnavan sum kaznivega dejanja ponarejanje listin, o čemer še zbirajo obvestila.

Obravnavali  so sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval avtomat za prodajo kart.  

Prometno nesrečo, kjer  V Jevnici je okoli 18.30 prišlo do prometne nesreče, v kateri sta voznika osebnih vozil oplazila svoja avtomobila. Neznani voznik je ne da bi nudil svoje podatke odpeljal s kraja nesreče. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Obvestila zbirajo tudi še glede tatvine e-kolesa.

V nedeljo so v Šmartnem pri Litiji obravnavali najdbo eksplozivnih sredstev, kjer je pristojna služba poskrbela za uničenje le-teh.