Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopedist; slednji je zaradi neprilagojene hitrosti padel in trčil v vozilo. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obavnavali so tudi kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

V petek okoli 12. ure se je v Zgornjem Hotiču pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Po do sedaj zbranih obvestilih se je iz tovornega vozila raztresal tovor in poškodoval vozilo. Po nesreči je voznik tovornega vozila – ne da bi nudil podatke – odpeljal s kraja nesreče, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obvestila zbirajo glede suma na ponarejanje listin.

Zgodila se je še ena prometna nesreča z materialno škodo, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Postopek o prekršku vodijo glede kršitelja javnega reda in miru, o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari pa še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V petek  so obravnavali dve prometni nesreči na območju Zagorja ob Savi. V prvi, ki se je zgodila na območju Zagorja ob Savi, je voznik tovornega vozila trčil v odtočni žleb na stanovanjski hiši in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu posredoval svoje podatke. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.  V drugi prometni nesreči, ki se je v dnevnem času prav tako zgodila na območju Zagorja ob Savi, pa sta dve osebi utrpeli lažje telesne poškodbe.

Sprejeli  so tudi prijavo kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti, ki je bilo storjeno na območju Trbovelj. Zadeva bo v nadaljnjo obravnavo odstopljena na policijsko postajo Trbovlje.

V nedeljo so v Zagorju ob Savi obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na udeleženih vozilih, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so še prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

PP Trbovlje

V petek so po zbranih obvestilih in pridobljene odredbe za hišno preiskavo opravili preiskavo bivalnih prostorov na območju Trbovelj in pri tem našli ter proti potrdilu zasegli več sadik rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve po opravljeni analizi, bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V soboto pa so obravnavali prometno nesrečo na  parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo prijavitelja in mu s tem povzročil materialno škodo, ter ne da bi nudil podatke odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.