Zasavski policisti so minuli vikend poleg rednega dela posredovali še v naslednjih dogodkih:

V petek zvečer ob 21.30 so bili hrastniški policisti obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti med Trbovljami in Hrastnikom. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice z osebnim vozilom. V nesreči je bila voznica lažje telesno poškodovana, na vozilu in drugih objektih je nastalo za okoli 2.000 EUR materialne škode.

Policisti PP Litija so imeli v postopku dva voznika, ki jima je preizkus alkoholiziranosti v obeh primerih pokazal 0,37 mg/l  alkohola v izdihanem zraku.  Posledica vožnje pod vplivom alkohola – začasno jima je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana
nadaljnja vožnja.

Več intervencij je bilo na območju PP Trbovlje in PP Zagorje ob Savi.

Na Rudarski cesti v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika trčil v osebni avtomobil, pri čemer je nastala materialna škoda za cca. 500 EUR.

Obdolžilni predlog čaka tudi  voznico osebnega avtomobila, ki so jo ustavili policisti in pri kontroli cestnega prometa ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo, katero je imelo nameščene tudi registrske tablice, ki vozilu ne pripadajo, je bilo zaseženo.

Policisti so bili obveščeni tudi o kršitvi javnega reda in miru v Trbovljah, kjer sta se pretepali dve osebi; ker s pretepom nista prenehala niti ob prihodu policistov, sta bila oba pridržana, izdan pa jima je bil tudi plačilni nalog.

Policisti pa še zbirajo obvestila za neznancem, ki je poškodoval elektro omarico in pri tem povzročil za okoli 100 € materialne škode.

Tudi policisti PP Zagorje ob Savi so obravnavali kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari. V enem primeru pnevmatike na osebnem vozilu v Kisovcu, v drugem pa poškodbo pločevine v Zagorju ob Savi.

Zgodili sta se tudi dve prometni nesreči z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Zagorja ob Savi in na območju Kotredeža.

Preiskovali so tudi dimniški požar na območju Kotredeža, ki so ga gasilci pogasili, tako da materialna škoda ni nastala ter kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe na območju Zagorja ob Savi, katerih oškodovanca sta iskala  zdravniško pomoč.