Policisti v Zasavju so med vikendom poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so bili obveščeni o treh primerih nepravilnega parkiranja osebnih vozil na območju Zagorja ob Savi, lastnikom vozil so bila izdana obvestila o prekršku.
– občan je na Policijsko postajo Zagorje ob Savi prinesel najdeno denarnico z dokumenti, ki je bila vrnjena lastniku.
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na območju Zagorja ob Savi. Udeležencem so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku, ki je v soboto na parkirišču v Zagorju ob Savi  povzročil prometno nesrečo z materialno škodo in nato pobegnil.

– v nedeljo v jutranjem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na območju Zagorja ob Savi, pri kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v večji kamen na vozišču in poškodoval vozilo.

PP Litija:
– v petek so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Zgornjem Hotiču. Udeležencema je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– popoldan so v Verneku na GII-208 obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Sledi zbiranje obvestil za izsleditev voznika.
– v petek so bili tudi obveščeni, da je v Litiji pes ugriznil osebo in jo lažje poškodoval. Sledi hitri postopek z izdajo odločbe zoper lastnico psa.
– obveščeni so bili tudi o goljufiji na spletu, kjer naročnik ni prejel naročenega izdelka. Sledi zbiranje obvestil.
– policisti so imeli v postopku kolesarja, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako je pa bil pozitiven test na več prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.
– zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo, vendar policisti kršitve na kraju niso ugotovili.
– v soboto so bili obveščeni, da se na Javorskem Pilu nahajata dve eksplozivni sredstvi. Na kraj prišla delavca DEvNUS, ki sta ugotovila, da gre za mino za minomet in sicer Brixia 45, model 35 kalibra 45mm in  za topovsko granato Panzergranate kalibra 75mm. Delavca DEvNUS sta pri pregledu okolica našla še eno mino Brixia 45 in 5 nabojev kalibra 7,9mm ter 3 potisne naboje kalibra 6,5 mm. Topovska granata je bila na kraju razstreljena na varovanem območju, za ostala neeksplodirana ubojna sredstva sta poskrbela in jih odpeljala na uničenje.
– popoldne so pri postopku v cestnem prometu odkrili listino, za katero sumijo, da je prenarejena, zato so jo zasegli in poslali v analizo.
– v nedeljo zjutraj so v kraju Nova Gora obravnavali vlom v hišo, od koder je bila odtujena zračna puška, ročni kotni brusilnik, tlačilnik za meso in lovska kamera. Sledi zbiranje obvestil.
– obveščeni so bili o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v Podkraju. Sledi zbiranje obvestil.
– okoli 16. ure so na relaciji od Besnice proti Jančam obravnavali prometno nesrečo, ki jo povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in pod vplivom alkohola (0,71 mg/l alkohola. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.
– v Šmartnem pri Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeležencem je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

PP Trbovlje:
– v petek v dopoldanskem času se je na regionalni cesti Latkova vas – Trbovlje pripetila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti. Voznica osebnega avtomobila je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v gozd ter trčila v drevo. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.
– Preko noči je neznanec vlomil v tri garaže v Trbovljah, kjer je iz notranjosti odtujil 4 platišča s pnevmatikami. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto v dopoldanskem času so sprejeli prijavo o nasilnem vedenju druge osebe. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden prekrškovni postopek.
– v večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je občan pod vplivom alkohola kršil javni red in mir. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.
– v nedeljo so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja in igralne konzole iz bloka v Trbovljah. Sledi zbiranje obvestil.
– v  popoldanskem času se je na območju Trbovelj pripetila prometna nesreča zaradi nepravilnega srečevanja voznika tovornega vozila, ki je trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Pri tem je nastala le materialna škoda. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,35 mg/l). Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:
– v petek so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Hrastniku. Udeleženkama je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– obveščeni so bili o zagozdenem tovornjaku na lokalni cesti Hrastnik – Radeče, ki je zaprta. Vozniku je bil zaradi neupoštevanja signalizacije izdan plačilni nalog.
– v soboto popoldan so imeli v postopku voznika, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe.
– obveščeni so bili, da je voznik na relaciji Marno – Rimske Toplice trčil v podrto drevo in poškodoval vozilo. Delavci cestnega podjetja so podrto drevo odstranili in očistili vozišče.