Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek, okoli 19.  ure so na Novem logu v Hrastniku obravnavali prometno nesrečo, v kateri je nastala majhna materialna škoda, zato so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

PP Trbovlje

V petek so policisti pri občanu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja; zasežena snov je bila poslana v analizo, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

V nočnem času so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V soboto v nočnem času so prejeli prijavo kršitve cestno prometnih predpisov, kjer je oseba z osebnim vozilom vozila po kolesarski cesti, divjala in ogrožala ostale udeležence. Policisti so voznika izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Tudi v soboto so pri občanu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja; le-ta je bila poslana v analizo, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo so prejeli prijavo kaznivega dejanja napada na informacijski sistem, kjer je prijavitelj oškodovan za nekaj sto evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

Prejeli so tudi prijavo kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov, ki so bile uporabljeni v spletnem okolju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

Nekdo je prijavil, da mu je bilo ukradeno kolo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bila ugotovljena prisotnost alkohola in sicer 0,51 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek so zagorski policisti obravanavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi poškodbami na Regionalni cesti I. reda št. 221 (odsek Zagorje – Bevško), zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo. Policisti zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku

Obravnavali so tudi tatvino goriva iz vozila na območju Trbovelj. Po vseh zbranih podatkih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PP Litija

V petek nekaj po 7. uri so bili policisti napoteni v Vače, kjer je prišlo do požara v stanovanjski hiši. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci PGD Vače. Požar je bil hitro pogašen, nastala je le majhna materialna škoda. Delno je bil ožgan hladilnik, prav tako je nastala umazanija od saj. Nihče ni bil telesno poškodovan.

Zjutraj so bili obveščeni, da je v naselju Nova Gora prišlo do kršitve javnega reda in miru. Zbrana so bila obvestila, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Okoli 15. ure so bili policisti obveščeni, da je v naselju Gornji vrh voznik tovornega vozila nasedel v ovinku in ne more speljati naprej ali nazaj. Oviran je bil promet. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila tujec, ki je zašel. V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako ni nastala materialna škoda. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

Ponoči so posredovali v dogodku, kjer je vozilo voznice zaradi poplavljenega vozišča odneslo na travnik. V dogodku ni bila poškodovana, v dogodku pa je nastala manjša materialna škoda in so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Na cesti od Gradiških Laz proti Litiji je voznica osebnega avtomobila trčila v srno. Ugotovljeno je bilo, da so izpolnjeni pogoji skladno za izdajo obvestila o odstopu od obravnave prometne nesreče.

Ustavili so mladoletnika, ki je vozil neregistriran moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, zoper mladoletnika pa vodijo postopek o prekršku.