Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali trčenje v divjad na območju Mlinš.
– obveščeni so bili o izgubi mobilnega telefona v centru Zagorja, znamke Iphone 13, roza barve.
– v nedeljo so obravnavali dve prometni nesreči – eno z materialno škodo in samoudeležbo na območju Briš ter eno  prometno nesrečo s pobegom v Zagorju.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

PP Litija:
– v petek zvečer so bili obveščeni o kršitvi z glasno glasbo v Vačah. Kršitelju je bilo izrečeno opozorilo.
– obveščeni so bili tudi o kršitvi z glasno glasbo v lokalu v Šmartnem pri Litiji, kjer je bilo prav tako izrečeno opozorilo.
– v soboto so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v bližini gradu Bogenšperk, kjer je  voznik osebnega vozila z ogledalom trčil z drugim vozilom, ki je odpeljalo s kraja. Sledi zbiranje obvestil.
– obveščeni so bili o trčenju v divjad v Renkah.
– zvečer so pri kontroli prometa ustavili voznika mopeda, katerega je vozil mladoletnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– prav tako so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki je  imel predelano vozilo. Vozilo je bilo izločeno iz prometa, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.
– pri kontroli prometa so opazili dve osebi na mopedu, na katerem ni bilo nameščene registrske številke in niso delovali žarometi. Voznik in sopotnik nista upoštevala znakov policije, da bi ustavila, moped sta odvrgla ter pobegnila peš neznano kam.  Sledi zbiranje obvestil.
– ustavili so tudi mladoletnega voznika mopeda, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil moped, brez nameščenih RT zasežen.  Zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nedeljo dopoldne so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo v Litiji.  Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v petek v večernem času so policisti ob pozivu zdravstvenih delavcev intervenirali v Hrastniku. Poškodovani občan se je pri nudenju pomoči nespodobno vedel in kršil javni red in mir. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.
– v soboto so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal rezultat 0,32 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov pa mu je bil izdan plačilni nalog.
– policisti so po naznanitvi kršenja nočnega miru in počitka intervenirali pri občanu, ki je poslušal glasno glasbo. Zaradi zaznane kršitve je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v soboto so intervenirali na javnem kraju, kjer se je občanka pri zdravniški oskrbi nedostojno vedla do reševalcev. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.