Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek so hrastniški policisti obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja groženj in lahke telesne poškodbe. Policisti zoper znana osumljenca nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo, voznik pa je – ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke ali o tem obvestil policijo, s kraja odpeljal.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.

PP Trbovlje

V petek so policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti; rezultat je znašal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Skladno z zakonskimi določili mu je bilo odrejeno pridržanje, skladno z določili Zakona o prekrških pa odvzeto vozniško dovoljenje. A očitno vozniku to ni bilo dovolj – istega dne je bil voznik ponovno ustavljen, zato so mu policisti zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo podan obdolžilni predlog.

Voznik avtobusa je zaprosil za interveniranje policistov, ker ga potnik žalil. Policisti so na avtobusnem postajališču v Trbovljah na avtobusu zaznali občana, ki je vpil in žalil šoferja, ter mu zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti spregledal označeno gradbišče in zapeljal v gradbiščno luknjo, kjer se nahajajo toplovodne cevi. Pri tem je nastala materialna škoda v višini 1000 EUR, vozniku zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

V soboto so policisti prejeli prijavo poškodovanja vozila na parkirnem prostoru. Pri ogledu so ugotovili, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak obeh levih vrat vozila in zadnjo levo luč. Materialna škoda znaša približno 1500 EUR. Glede kaznivega dejanja policisti še zbirajo obvestila.

V nedeljo so obravnavali tatvino treking kolesa, ki ga je lastnik pustil pred trgovino. Lastnik kolesa je oškodovan za 500 EUR, policisti pa glede kaznivega dejanja in neznanega storilca še zbirajo obvestila.

PP Litija

V petek je v Litiji prišlo do prometne nesreče z materialno škodo med voznikoma osebnega in tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, zoper voznika osebnega vozila pa policisti vodijo postopek o prekršku.

V petek okoli 15. ure je v naselju Dolsko prišlo do  prometne nesreče z materialno škodo med voznikoma osebnega vozila in avtobusa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj nesreče voznik avtobusa, v katerem ni bilo potnikov – zaradi nepravilne vzvratne vožnje je trčil v osebno vozilo voznice. Zoper voznika avtobusa vodijo postopek o prekršku.

V soboto je občan na bančnem avtomatu našel gotovino, policisti pa zbirajo obvestila o lastniku.

Okoli 21. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Litiji, v kateri sta bila udeležena mopedist in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je mopedist med vožnjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je mopedist, ki je vozil brez čelade in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, lažje poškodoval. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je vozil neregistriran moped pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so prejeli obvestilo, da je voznik traktorja onesnažil vozišče na relaciji Kresnice – Jevnica. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so še vlom v vikend, kjer je nastalo za nekaj sto evrov škode. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Zagorje ob Savi

V petek je bil najden mobilni telefon Samsung, pa tudi njegov lastnik, ki je že prejel nazaj svoj telefon.

V večernem času so policisti na območju Trojan kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in tudi odrejen strokovni pregled. Pri postopku je bilo ugotovljeno še, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu v času prepovedi vožnje, zaradi česar mu je bil na podlagi Zakona o pravilih v cestnem prometu zasežen. Zoper kršitelja pa bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznice v Zagorju ob Savi; izdan ji je bil plačilni nalog.

V nedeljo pa so zapisali uradni zaznamek v primeru prometne nesreče z udeležbo divjadi na Čemšeniku. 

Zagorski policisti so prejeli še prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer barve vozila, ki se je zgodila na območju Kranja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.