Policisti v Zasavju so pretekli konec tedna poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Potoške vasi. Policisti so opravili ogled kraja, sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so bili obveščeni o tatvini denarja v Zagorju ob Savi, o čemer zbirajo obvestila. 
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču in pobegom v Zagorju. Na podlagi zbranih obvestil, je bil kršitelj izsleden, izdan mu je bil plačilni nalog.
– obravnavali so še prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Čemšeniku. Tudi temu kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PP Litija:
– v petek so obravnavali vlom v klet v Litiji, od koder je nepridiprav odnesel ročno kosilnico in črpalko. Nastala je materialna škoda v višini okoli 220 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo, kjer je nastala le materialna škoda. V postopku pa so policisti ugotovili, da je voznica vozila pod vplivom alkohola (alkotest je pokazal rezultat 0.96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), zato zoper voznico sledi obdolžilni predlog.
– ponoči so policisti opazili voznika v Litiji, ki je močno pospešil vožnjo, ko je opazil policiste in zato zapeljal izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Pri tem se voznik ni poškodoval, je pa bil z njim opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– ponoči so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Polšniku, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.
– v soboto so bili policisti obveščeni, da so na Javorskem pilu našli bombo iz 2. sv. vojne. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan v kraju Javorje z detektorjem kovin našel 4 neeksplodirana ubojna sredstva (NUS). Na kraj prišel uslužbenec DEvNUS , ki je ugotovil, da so bile najdene  2 x minometna mina, cal. 50 mm, nemške izdelave iz II. sv. vojna, 1 x vžigalnik z minometno mino, italijanske izdelave iz II. sv. Vojne in  1 x ročna bomba M35, jugoslovanske izdelave iz II. sv. vojne. Vsa NUS so bila razstreljena na kraju na varovanem območju.
– v nedeljo so obravnavali prometno nesrečo v Štangarskih Poljanah; voznik je vozil osebni avtomobil preblizu desnemu robu vozišča in zapeljal na bankino, nato pa zapeljal izven vozišča in se prevrnil na streho. Zoper neprevidnega voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

PP Trbovlje:
– v petek so v nočnem času obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru, kjer je prišlo do spora in prerivanja med dvema osebama. Na kraju so bila zbrana obvestila, zoper kršitelja pa sledi prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:
– v petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine kabla. Sledi zbiranje obvestil.
– v popoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom in sicer je prišlo do oplaženja z ogledali, na G2-108 (Hrastnik-Zidani most).
– v soboto je bila sprejeta prijava kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari – vrat na objektu. Sledi zbiranje obvestil.