Med vikendom, ki je bil zaradi praznikov podaljšan kar za dva dni, so policisti zasavskih policijskih postaj zabeležili naslednje dogodke: 

PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času se je v Trbovljah zgodila  prometna nesreča, ker je voznica tovornega vozila zapeljala preblizu robu vozišča in z tovornim delom vozila trčila v streho stanovanjske hiše. Pri tem je nastala materialna škoda. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V popoldanskem času je v skupnih prostorih večstanovanjske zgradbe v Trbovljah zaradi dotrajanosti električnih vodnikov prišlo do požara. Pri tem je nastala materialna škoda v višini približno 500 EUR.

V večernem času pa so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo kršitve javnega reda v zasebnem prostoru; zoper kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času se je na regionalni cesti Trbovlje-Podmeja zgodila prometna nesreča, ker je voznik osebnega avtomobila zapeljal preblizu robu vozišča in zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo. Pri tem se ni nihče poškodoval. Kršitelju je bila izrečena globa.

V nedeljo v dopoldanskem času je občanka na bankomatu v Zagorju ob Savi našla denar. Policisti lastnika pozivajo, da se zglasi na PP Trbovlje, kjer lahko prevzame denar.

V ponedeljek so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je neznan storilec v nočnem času na vzvod skozi okno vlomil v notranjost, jo pregledal, vendar ni ničesar odtujil.

Prav tako v nočnem času je neznanec vlomil v poslovni lokal v Trbovljah, tako da je razbil steklo na vhodnih vratih in nato skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost od kjer je odtujil različne predmete ter s tem lastnika oškodoval za okoli 600 EUR.

V večernem času je neznanec skozi okno vstopil v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je pregledal pisarne in iz notranjosti odtujil prenosna računalnika ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

V torek v nočnem času se je na glavni cesti Trbovlje – Zagorje ob Savi zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. V nesreči je nastala le materialna škoda, zoper voznika pa bo izveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

V petek so policisti sprejeli prijavo o moškemu, ki naj bi hodil po cestišču; ugotovljeno je bilo, da je bil močno pijan. Izdan mu je bil plačilni nalog, za njega pa so poskrbeli reševalci. Kmalu za tem je bil ustavljen še voznik osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranost, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ter podan obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto zjutraj so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in nasilje v družini. Zoper kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.  

V popoldanskem času sta se na Cesti 1. maja v Hrastniku sprla dva moška, pri čemer so bili izrečene grožnje oziroma je bil kršen javni red in mir, zato sledi prekrškovni postopek.

Ponoči so policisti intervenirali na Novem logu zaradi glasne glasbe, kršitelju bo izdan plačilni nalog.

V nedeljo tik pred polnočjo so prejeli prijavo o vlomu v kavni avtomat in avtomat za hitro hrano pred bazenom v Hrastniku, pri tem je nastala materialna škoda v višini okoli 2.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V ponedeljek zgodaj zjutraj so bili obveščeni še o vlomu v dva svečomata na pokopališču v Hrastnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ponoči pa so policisti obravnavali še moškega, ki je nekaj dni, tekom noči zvonil na vrata znanca in ga prebujal. Moški je bil izsleden, izdan mu je bil plačilni nalog.

PP Litija

V petek okoli 12. ure so  obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in  pobegom na Cankarjevi ulici v Litiji. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja grožnje. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto ponoči je  v Jevnici prišlo do poškodovanja železniških zapornic. Ugotovljeno da gre za sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ponoči so v enem izmed gostinskih lokalov v Litiji obravnavali pretep in sum kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Dopoldan so v  Lupinici obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo med dvema osebnima voziloma, do nje pa je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V Litiji so med kontrolo prometa ustavili voznika, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Po opravljeni analizi sledi ustrezni postopek o prekršku.  

V nedeljo ponoči je bil obravnavan primer suma kaznivega dejanja lahkih telesnih poškodb. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek dopoldan so v Litiji obravnavali poskus vloma v stanovanjski blok. Storilec je poskušal vlomiti vhodna vrata vendar mu to ni uspelo in je odstopil od dejanja.  Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.