Poleg rednih nalog so med vikendom policisti na območju Zasavja obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek je bila obravnavana spletno goljufijo, kjer je neznani storilec na neznan način vdrl v bančni račun oškodovanke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.  

V petek v nočnih urah pa so policisti med kontrolo prometa ustavili dva voznika, pri obeh je bil alkotest pozitiven in sicer 0,46 in 0,60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper oba sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo so policisti obravnavali nesrečo pri delu, kjer je bila ene oseba lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.  

PP Zagorje ob Savi

V petek so zagorski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine motornega vozila;  v času med 3. 1. in  5. 1. 2024 je neznani storilec s parkirišča v Zagorju ob Savi odtujil osebni avtomobil znamke Renault clio bele barve z reg. oznako LJ 90-CBS. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.  

Intervenirali so v primeru kršitve javnega reda in miru v Zagorju; kršitelj je bil pod vplivom alkohola in ni upošteval ukazov, da naj preneha s kršitvijo, pač pa je z njimi nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo  kaznivo dejanje nasilja v družini na območju Hrastnika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.  

PP Litija

V petek, okoli 7. ure je v Jevnici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsilil prednost pešcu, ki je hodil čez prehod za pešce in trčil vanj. V nesreči se je pešec huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavan je tudi primer, ko je bil osebi zasežena manjša količina snovi za katero se sumi da je  prepovedana droga.  Po opravljeni analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

Policisti poizvedujejo tudi, kdo je neznanec, ki je poškodoval kavni avtomat. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.  

V soboto so prejeli obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni pirotehniki civilne zaščite pa so poskrbeli za uničenje.

PP Trbovlje

V petek so trboveljski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja spletne goljufije.  Občan je prijavil, da ga je po telefonu poklicala neznana oseba, ki se mu je predstavila kot uslužbenec podjetja z znanimi kriptovalutami ter ga prepričala, da se je registriral na spletni strani, pri tem pa jim je posredoval vse podatke svojega bančnega računa iz katerega mu je nato neznanec odtujil več sto evrov gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.  

V nedeljo v  večernem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, pri čemer je nastala le materialna škoda.

V nočnem času so v Trbovljah občanu zasegli zavitek z neznano snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper občana izveden prekrškovni postopek.