Policisti v Zasavju so pretekli konec tedna poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.
– v soboto so obravnavali trčenje v divjad v Šentgotardu.

PP Litija:
– v petek so obravnavali nasilje v družini; o dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  
– v nedeljo so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Hitri test je pokazal pozitiven rezultat, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.  

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali vlom v podjetje v Trbovljah, kjer je neznani storilec skozi vrata vlomil v notranjost, katero je pregledal in odtujil 15 evrov gotovine. Sledi zbiranje obvestil.
– v dopoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, kjer je voznica zaradi nepravilnega premika trčila v parkirano vozilo. Pri tem je nastala le materialna škoda. Zoper povzročiteljico bo izveden prekrškovni postopek.
– v popoldanskem času so občanu zasegli neznano snov za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo izveden prekrškovni postopek.
– v nedeljo nočnem času je neznanec v na parkirišču v Trbovljah pristopil do osebnega avtomobila in poškodoval pokrov motorja in s tem lastnika oškodoval za približno 500 evrov.

PP Hrastnik:
– v soboto so posredovali pri kršitvi javnega reda in miru, kjer pa je bila osebi nudena zdravniška oskrba zaradi psihičnega stanja osebe.
– v nedeljo so na območju Zagorja obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala le materialna škoda. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da vozilo ni registrirano in zavarovano, voznik pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih substanc.  Vozniku je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa sledi ustrezen ukrep.