V kroniki preteklega konca tedna so policisti zabeležili naslednje dogodke:

PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali dogodek, v katerem je na vozilo med vožnjo padlo drevo; v vozilu ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je povzročitelj trčil v parkirano vozilo. Ker so vsi udeleženci izpolnjevali pogoje za udeležbo v prometu, so policisti odstopili od ogleda.

V soboto so policisti v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, v kateri je povzročitelj s kraja odpeljal, ne da bi poškodovancu nudil svoje podatke.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni  o požaru, kjer je bilo ugotovljeno, da je po povrnitvi električne energije po sneženju, prišlo do kratkega stika na grelniku za toplo vodo.

V nedeljo zjutraj so obravnavali dve prometni nesreči, do katerih je prišlo zaradi kršenja določil srečanja. V obeh primerih vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek se je v Trojanskem klancu zgodila prometna nesreča z materialno škodo zaradi neustrezne varnostne razdalje . Zoper povzročitelja prometne nesreče vodijo postopek o prekršku.  

Obravnavali so dogodek, kjer se vlečno vozilo s priklopnikom kljub postavljeni prometni signalizaciji v zimskih razmerah ni izločilo iz prometa in  je slednji obstal na trojanskem klancu (zdrs) in zaprl promet v obeh smereh. Zaradi reševanja obstalega tovornega vozila s priklopnikom je bil trojanski  klanec zaprt za ves promet do odstranitve ovire. V tem času je na trojanskem klancu, na cesto, padlo tudi več dreves ter vejevja. Promet so urejali policisti.

V Zagorju so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so udeležencema v prometni nesreči izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Obravnavana je bila tudi prometna nesreča z materialno škodo in samoudeležbo v Praprečah. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Zaradi vremenskih razmer in posledično zaradi varnosti prometa je bilo opravljenih več intervencij v zvezi s padlimi drevesi tako na ceste kot tudi v enem primeru na stanovanjsko hišo. Zaradi snežnih razmer pa je na parkirano vozilo padel elektro kabel.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju, nato pa še prometno nesrečo s samoudeležbo in z materialno škodo na območju Litije. Policisti so v obeh primerih udeležencem v prometni nesreči izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Trbovlje

V petek v  dopoldanskem času se je na območju Trbovelj zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne vzvratne vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v peško. Peška se je v nesreči lahko telesno poškodovala.

V popoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometni znak.

V soboto v  nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in kršitelju izrekli opozorilo.

V nočnem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah iz osebnega avtomobila odtujil registrsko tablico št. LJ 17-ZJP.

PP Litija

V petek in soboto so morali policisti PP Litija večkrat posredovati zaradi podrtih dreves, ki so kot posledica močnega sneženja padla na vozišče in pri tem ovirala promet. V petek so obravnavali še tri prometne nesreče, in sicer:

 – ob 16.20 uri prometno nesrečo s telesnimi poškodbami v kateri je bil udeležen voznik traktorja, ki je izvajal zimsko službo. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep,

–  ob 18.00 uri so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Sledi zbiranje obvestil in v primeru ugotovitve bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep in

–  primer, ko je voznica z vozilom zapeljala z vozišča ter ga poškodovala. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.

V  soboto je občan našel neznane ključe, ki  jih prinesel na policijsko postajo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi izsleditve lastnika ključev.

V nedeljo se je na policijsko postajo Litija zglasil občan in naznanil tatvino. Sledi zbiranje obvestil in podaja kazenske ovadbe na tožilstvo.

Policisti so obravnavali še primer pijanega voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Trbovljah.