Med preteklim koncem tedna so policisti v Zasavju poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali goljufijo, o kateri še zbirajo informacije. 
– obravnavali so trčenje v divjad na območju Litije.
– Zbiranje obvestil poteka tudi glede kaznivega dejanja poskusa vloma v blok na območju Kisovca.
– v soboto so bili obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu v Zagorju ob Savi. Policisti so na vozilo izdali obvestilo o prekršku.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Šklendrovcu. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
– v nedeljo pa so bili obveščeni o ugrizu psa na Vidrgi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja izvedli prekrškovni postopek po Zakonu o zaščiti živali.

PP Litija:
– v petek je občan na policijsko postajo prinesel najdeno vozniško dovoljenje, ki je bilo nato vrnjeno lastniku.
– obravnavali so kaznivo dejanje goljufije. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so nudili asistenco delavcem ZD Litija.
– prav tako kot v petek so tudi v soboto obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Sledi zbiranje obvestil.
– popoldne so v okolici Litije obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice osebnega avtomobila.  Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.
– v nedeljo pa so sprejeli prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali spor med občanoma, kjer je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.
– v soboto je v Trbovljah prišlo do požara, pri čemer je na zgradbi nastala manjša materialna škoda. Policisti v zvezi dogodka še zbirajo obvestila.
– obveščeni so bili o kršenju javnega reda in miru z vpitjem. Kršitelju so izdali plačilni nalog.
– v nočnem času so intervenirali zaradi motenja nočnega miru in počitka, saj je kršitelj poslušal glasno glasbo. Policisti so na kraju kršitelju izdali plačilni nalog.

– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Policisti so s preizkusom alkoholiziranosti ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat znašal 0.97 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Hrastnik:
– v petek so policisti obravnavali voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in mu je pokazal rezultat 0,35 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, zato zoper njega sledi prekrškovni postopek.
– v nedeljo so v večernih urah sprejeli prijavo o pogrešani osebi, katero pa so policisti po dobrih dveh urah izsledili v Hrastniku in jo pospremili domov.