Zasavska vikend kronika

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja nasilništva. Sledi zbiranje obvestil.
– v večernem času so policisti pri kontroli prometa na območju Zagorja ob Savi preverili voznika osebnega vozila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje; odrejen mu je bil  preizkus alkoholiziranosti, katerega pa ni mogel opravil zaradi zdravstvenih težav. Nadalje mu je bil odrejen strokovni pregled. Po prejetih rezultatih strokovnega pregleda bo zoper voznika uveden ustrezen prekrškovni postopek.

– v soboto so obravnavali spor med občanoma na območju Izlak, kjer pa zaradi nasprotujočih izjav udeležencev policisti niso mogli ugotoviti dejanskega stanja in s tem morebitne kršitve.

– sprejeli so tudi prijavo suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (laka na osebnem avtomobilu), ki se je zgodilo na parkirišču v Zagorju ob Savi.

PP Litija:
– v petek so sprejeli prijavo suma storitve tatvine v Litiji, kjer je bilo iz trgovine odtujeno več kosov suhomesnatih izdelkov. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavano je bilo trčenje v divjad.
– ustavili so voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku je bil odrejen hitri test, katerega je odklonil. Prav tako je odklonil strokovni pregled. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo obveščeno pristojno sodišče.
– policisti so obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce v Litiji skoraj povozila pešca ter nato nadaljevala vožnjo do prvega parkirišča, vozilo tam zaklenila in odšla. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.
– obravnavan je bil tudi voznik osebnega avtomobila, kateremu je pri postopku za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, test pokazal pozitiven rezultat.  Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo obveščeno pristojno sodišče.
– v soboto so prejeli prijavo suma storitve kaznivega dejanja tatvine. V naselju Magolnik je bilo iz stanovanjske hiše odtujeno več kosov orožja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– Obravnavana je bila prijava suma vloma v objekt. V Kresnicah je bilo iz stanovanjske hiše odtujeno več kosov zlatnine in denar. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– tudi v soboto je nekdo trčil v divjad.
– v nedeljo so obravnavali tatvino v naselju Renke, kjer je bil iz gradbišča odtujen akumulator. Policisti o tem še zbirajo obvestila.
– v nedeljo so prejeli obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva v Klancu pri Gabrovki, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, zaposleni na DEVNUS pa poskrbeli za varno odstranitev.
– zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v Litiji, kjer bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

PP Trbovlje:
– v petek je na parkirnem prostoru je neznani voznik poškodoval parkirano vozilo prijavitelja. Na vozilu je nastala materialna škoda v višini 200 EUR.
– pri kontroli cestnega prometa so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil preizkušen z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je znašal 0,64 mg/L alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– na regionalni cesti preko Slačnika je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so na kraju udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– v soboto so občanu zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi – v primeru potrditve – sledi ustrezen prekrškovni postopek.
– v nedeljo je na glavni cesti med Trbovljami in Zagorjem ob Savi prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so z ogledom ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil z neprilagojeno hitrostjo, po izgubljeni kontroli nad vozilom pa je trčil v obcestno ograjo. Na vozilu in ograji je nastala materialna škoda v višini 5000 evrov. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v petek so policisti nudili asistenco ZD Trbovlje pri prevozu bolnika.
– v nedeljo so bili napoteni v Zagorje, kjer je bila sprejeta prijava, da se v stanovanju ne odziva moški. Ugotovljeno, da je navedeni v stanovanju padel, se udaril v glavo in obležal. S strani zdravstvenih delavcev je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni še o kršitvi javnega reda in miru oziroma kaznivemu dejanju in sicer je prišlo do spora in pretepa zaradi srečanja dveh vozil na cesti. Sledi zbiranje obvestil.