Pretekli konec tedna so policisti v Zasavju poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek je bil najden mobilni telefon, ki je bil že vrnjen lastniku.
– obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – laka na vozilu v Zagorju. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču na Izlakah. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli ustrezen ukrep.
– zaradi glasne glasbe so posredovali v primeru kršitve javnega reda in miru v Zagorju. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo
– v nedeljo so bili obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu na intervencijski poti v Zagorju. Policisti so na vozilo izdali obvestilo o prekršku
– tudi v nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo v Zagorju. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.

PP Litija:
–  v petek so obravnavali nesrečo, v kateri je voznica na gorenjski avtocesti povozila pločevino in s tem poškodovala vozilo. Zaradi krajevne pristojnosti je zadeva predana v nadaljnje reševanje policistom iz Kranja.
– v soboto so policisti prejeli obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, delavci DEVNUS pa so poskrbeli za uničenje.
– v naselju v okolici Litije je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bilo odtujeno več kosov zlatnine in denar. Sledi zbiranje obvestil.
– policisti so intervenirali v naselju v okolici Litije zaradi kurjenja nevarnih odpadkov. Občan je s svojim ravnanjem kršil Uredbo o odpadkih, zaradi česar je bil o kršitvi obveščen pristojni inšpektorat.
– v naselju v okolici Litije so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– tudi v nedeljo so intervenirali v Litiji zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PP Trbovlje:
– v petek so pri kontroli prometa na glavni cesti II. reda policisti zaznali nepravilno prehitevanje voznice osebnega avtomobila. Nadalje je bilo ugotovljeno, da gre za voznico začetnico, zaradi česar ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– v večernem času so kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake nezanesljivega ravnanja, zaradi česar je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je znašal 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku, s čimer pa se voznik ni strinjal, zato je bil odrejen strokovni pregled. Po prejetem rezultatu sledi ustrezen prekrškovni postopek.
– v nedeljo so obravnavali poškodovanje parkiranega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so na kraju udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Hrastnik:
– v petek zvečer so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Ob prihodu policistov na kraj dogodka je bila glasba na sobni jakosti, zato je bilo le izrečeno opozorilo.
– v soboto zjutraj so sprejeli prijavo o kršenju javnega reda in miru, kjer je bil zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.
– prav tako v soboto zjutraj je bilo na policijo javljeno, da je vozilo zaparkiralo več garaž. Na kraju je bila ugotovljena kršitev in je bilo na vozilo dano obvestilo o prekršku.
–  naznanjena je bila zloraba bančne kartice preko spleta s strani neznanega storilca. Sledi zbiranje obvestil.
– občanu je bila zasežena neznana posušena zeleno rjava rastlina za katero se sumi, da je prepovedana rastlina konoplja. Po pridobljeni analizi sledi ustrezen ukrep.