Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek se je zgodila nesreča pri delu v podjetju na območju Trbovelj, kjer se je oseba lažje poškodovala pri opravljanju servisnih del na grelni napravi. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti so prejeli prijavo uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, kjer je neznani storilec z nakupom preko spleta oškodoval prijaviteljico za nekaj deset evrov. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nočnem času so obravnavali prometno nesrečo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje. Voznik ukradenega osebnega avtomobila s potniki v vozilu ni ustavljal na zvočne in svetlobne znake policije, pri tem pa je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz ceste in  trčil v objekt na območju Marnega. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal 0.13 mg/l, prav tako je hitri test pokazal, da je vozil pod vplivom mamil. Vozilo je bilo odtujeno na območju Šentjurja. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja in zbrana obvestila, zoper voznika pa bo podana kazenska ovadba.

V soboto so obravnavali prijavo vsiljivega beračenja na območju ene izmed trgovin v Trbovljah. Državljanki Romunije je bil izdan plačilni nalog.

Prijavo kurjenja odpadkov na območju Bevškega. Zbrana so bila obvestila zoper kršitelja, sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ustavili so voznico osebnega vozila, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Na kraju kršitve so bila zbrana obvestila in izdan plačilni nalog kršiteljema zaradi kršenja Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Hrastnik

Policisti so prejeli prijavo najdenega mobilnega telefona znamke LG črne barve, ki ga je lastnik pozabil med taksi prevozom.

V soboto je bila dvema občanoma zasežena zelena rjava posušena rastlina, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Rastlina je bila  poslana v analizo, po pridobitvi rezultatov sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo pa so prejeli obvestilo, da je nekdo padel iz drevesa in si poškodoval nogo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan na travniku padel s kros motorjem in se pri tem huje telesno poškodoval. Njegovo življenje ni ogroženo, policisti pa o dogodku še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V petek se je na Vidrgi zgodila prometna nesreča z materialno škodo in udeležbo divjadi.  Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Prišlo je tudi do prometne nesreče z materialno škodo pri Spodnjih Izlakah. Policisti so opravili ogled, ter kršitelju zaradi kršitve 45. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu izdali plačilni nalog.

V soboto pa se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo na parkirišču v Kisovcu. Policisti so opravili ogled, ter kršitelju zaradi kršitve 42. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu izdali plačilni nalog.

Zgodila pa se je tudi prometna nesreča s telesnimi poškodbami na Trojanah, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in kolesar. Policisti so opravili ogled, ter bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V nedeljo pa so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo zaradi povoženja kamenja na glavni cesti II. reda št. 108 (Litija – Zagorje).  Policisti so v obeh primerih udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Litija

V petek so obravnavali prijavo suma velike tatvine, ki je bila storjena v naselju v okolici Litije. Iz stanovanjske hiše je bilo odtujeno več kosov zlatnine in denar. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru pred trgovskim centrom v Litiji. Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

V nedeljo pa so bili policisti obveščeni o več kršitvah javnega reda in miru v naselju Litija in kršitve cestno prometnih predpisov, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.