Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Trbovlje:

V petek čez dan je policija obravnavala prijavo kršitve javnega reda in miru in sicer je prišlo do besednega spora med občanoma Trbovelj. Po opravljenih razgovorih in na podlagi zbranih obvestil sledi prekrškovni postopek zoper kršitelja.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur in izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik

V petek ponoči so policisti moškemu zasegli dve ročno zviti cigareti, zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi prekrškovni postopek. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil vozilo v cestnem prometu z neveljavnim vozniškim dovoljenjem; odrejen mu je bil tudi strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc, vendar ga je odklonil. Sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo zjutraj so policisti moškemu zasegli ročno zvito cigareto, zaradi suma da gre za prepovedano drogo. Po prejeti analizi sledi prekrškovni postopek.

V popoldanskem času so policisti ustavili mladoletnega voznika mopeda, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. V postopku je bilo ugotovljeno, da moped ni registriran, prav tako mladoletnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V petek so litijski policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine delov z osebnega vozila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do tatvine prišlo na območju Ljubljane.

V okolici Litije so pri nadzoru cestnega prometa ustavili voznico osebnega avtomobila in opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznico so policisti ustrezno ukrepali in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Litiji so policisti osebi zasegli posušeno zeleno rjavo rastlino, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet bo poslan v analizo in bodo policisti v primeru ugotovljene prepovedane droge zoper osebo ustrezno ukrepali.

V soboto so obravnavali vlom v klet, iz katere je neznani storilec odtujil žensko kolo znamke Giant  črne barve in ročni udarni vijačnik znamke Hilti. Materialna škoda znaša okoli  1.000 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V okolici Litije so pri nadzoru cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila in opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.06 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika so policisti ustrezno ukrepali in ob izpolnjevanju zakonskih pogojev iz ZPrCP odredili vozniku pridržanje.

V nedeljo so v okolici Litije obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je neznani povzročitelj odpeljal s kraja nesreče. Na kraju nezgode je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno da je v Zgornjem Hotiču, voznik osebnega vozila Renault Clio vozil iz smeri Kresnic v smeri Litije, nasproti pa je v ostri desni ovinek  pripeljal neznani voznik Volkswagen Golfa  in zapeljal na nasprotni vozni pas, pri tem pa je prišlo do trčenja z zunanjimi vzvratnimi ogledali vozil. Po trčenju je neznani voznik odpeljal v smeri proti Ljubljani. Sledi zbiranje obvestil in v kolikor se izsledi neznani voznik, bodo policisti zoper njega ustrezno ukrepali.

Na glavni cesti Litija – Zagorje ob Savi v naselju Spodnji Log se je zgodila prometna nesreča, kjer je voznica zaradi neprilagojene hitrosti ovinku zapeljala iz vozišča in trčila v zaščitno ograjo in zaščitni zid nato pa je vozilo odbilo na travnik, kjer je obstala. Voznica se je pri tem lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Zdravstveni dom Litija. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.