Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s poškodbami, ki se je zgodila v četrtek 21. 3. 2024 ob 18.30 na območju Trbovelj, kjer je voznik kolesa zaradi veje na vozišču padel in se lahko telesno poškodoval.

V soboto v  dopoldanskem času so na območju Trbovelj trem osebam zasegli neznano snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper njih izveden prekrškovni postopek.

V nedeljo dopoldne so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med očetom in sinom. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

V nedeljo popoldne pa so policisti pri kontroli prometa na območju Trbovelj ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega vozilo ni bilo registrirano in obvezno zavarovano, na vozilu pa  so bile registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Zaradi suma, da je voznik vozi pod vplivom prepovedanih drog, mu je bil odrejen hitri test, ki je bil pozitiven, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik

V petek so bili policisti obveščeni o pogrešanju osebe; policisti so s pomočjo gasilcev vstopili v stanovanje, kjer je bila najdena preminula oseba, smrt osebe pa ni posledica kaznivega dejanja.  

V večernih urah so bili obveščeni še o sporu med dvema moškima, ki sta med sabo tudi fizično obračunala in bila pri tem lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi kaznivega dejanja povzročitev lahkih telesnih poškodb.

Istega večera so bili policisti obveščeni o verbalnem napadu na žensko s strani vinjenega moškega, ki je zmerjal njo in njenega moža. Sledi prekrškovni postopek.

Obravnavali so še tatvino registrskih tablic z osebnega avtomobila.

V nedeljo zgodaj zjutraj so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V petek je  občan območju Gabrovke v gozdu našel eksplozivna sredstva. O zadevi obveščena pristojna služba, ki je poskrbela za odstranitev predmetov (neeksplodirana ubojna sredstva).

Na območju Litije je občan prijavil poškodovanje fasade na hiši, katero naj bi poškodoval neznani voznik. Policisti so o zadevi napisali uradni zaznamek.

Prijavljeno je bilo nasilje v družini; policisti bodo o zadevi zbrali obvestila in o zadevi obveščali Okrožno državno tožilstvo.

V soboto je bilo prijavljeno poškodovanje ograje na območju Litije. Pri tem je nastala materialna škoda 200 EUR.  Policisti bodo o zadevi obveščali Okrožno državno tožilstvo.

Policisti so pri kontroli prometa na območju Litije  zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Intervenirali so v zasebnem prostoru na območju Litije glede prijave kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.  Zoper kršitelja bo izdan plačilni nalog.  

Intervenirali so še drugič v zasebnem prostoru na območju Litije zaradi kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, vendar kaznivo dejanje ni bilo ugotovljeno.

Policisti so obravnavali  kaznivo dejanje Velike tatvine  (poskus vloma) v denarno ustanovo na območju Kresnic.  O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

Litijski policisti so ponovno intervenirali v zasebnem prostoru na območju Litije, zaradi prijave kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.  Zoper kršitelja bo uveden postopek pri prekrškovnem organu.  

Na območju Gabrovke pa so obravnavali kršitev po Zakon o zaščiti živali; zoper kršitelja je bil izdan plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V petek se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Intervenirali so v zasebnem prostoru na območju Zagorja ob Savi, zaradi prijave kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.  Zoper kršitelja bo uveden postopek pri prekrškovnem organu.  

V nedeljo pa so obravnavali prometno nesrečo, kjer je neznani voznik na parkirišču trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi nudil podatke. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.