Policisti v Zasavju so minuli vikend poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek se je na območju Izlak zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so udeležencema ob izpolnjevanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

– v nedeljo dopoldne so v centru Zagorja ob Savi obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja določil o prednosti na križišču v času, ko je bil semafor na utripu rumene luči. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.
– v popoldanskem času so na območju Kisovca obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je kršitelj na drzen in nasilen način vedel do oškodovanke. Ker kršitelj kljub ukazom policistom s kršitvijo ni prenehal, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje skladno z določili Zakona o prekrških in izdan plačilni nalog.

PP Litija:
– v petek so obravnavali prijavo poškodovanja tuje stvari v naselju Breg pri Litiji. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prijavo poskusa vloma v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so prijavo zanemarjenja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– prav tako so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Ljubljane, vendar je bila zadeva odstopljena policistom PP Ljubljana Moste, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.
– v nedeljo so policisti pri opravljanju kontrole v cestnem prometu ustavili voznika skuterja, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni predlog.

PP Trbovlje:
– v petek so policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, v katerih sta se udeleženca dogovorila že pred prihodom policistov. Udeležencem je bilo zato izdano obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.
– na objektu javnega zavoda je neznani storilec poškodoval omet in leseno klop ob objektu, ter lastnika s tem oškodoval za približno 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– obveščeni so bili o nepravilnem parkiranju, s katerim se je onemogočal dovoz do zasebnega zemljišča. Kršitelju je bilo izdano obvestilo o prekršku.
– pri kontroli prometa so policisti ustavili voznika kolesa z motorjem, pri čemer je bilo ugotovljeno, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Rezultat opravljenega preizkusa alkoholiziranosti je znašal 0,92 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Motorno vozilo je bilo odvzeto, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– v nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru v stanovanju, kjer je prišlo do žalitev. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. Vozniku je na osebnem avtomobilu nastala materialna škoda v višini okoli 3000 evrov. Zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov mu je bil izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v petek so obravnavali zlorabo bančne kartice, in sicer je neznani storilec izvršil več transakcij z oškodovančevo kartico preko spleta in ga s tem oškodoval za nekaj čez 130 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto zvečer so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti; preizkus je pokazal rezultat 0,34 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, zato je bila vozniku prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so obravnavali lažno naznanitev intervencije, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.