Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik
V petek je bila občanu zasežena zeleno rjava posušena rastlina (sum konoplja) in poslana v analizo. Po pridobitvi rezultatov sledi ustrezen ukrep.
Policisti vodijo postopek o prekršku zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju.
V soboto zvečer sta bila ustavljena dva voznika osebnega avtomobila, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,67 mg/l in 0,69 mg/l  alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper oba sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
V nedeljo je bila ugotovljena kršitev kurjenja bioloških odpadkov. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

PP Litija
V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo na parkirišču v Litiji, kjer je voznik osebnega vozila trčil v peško, ki je bila pri tem lažje telesno poškodovana. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.  
Posredovali so v primeru kršitve javnega reda v zasebnem prostoru; zoper kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku.  
Obravnavali so tudi kršitev javnega reda v Litiji. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno policijsko pridržanje in vodijo postopek o prekršku.
V soboto so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti, ki je bilo storjeno v Kresnicah. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
V soboto so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. V postopku je  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi vožnje preblizu desnega roba je bil vozniku na kraju izdan plačilni nalog.
Obravnavali so tudi primer, ko je voznik z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.
V nedeljo je v Litiji na parkirišču prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.
Prav tako v nedeljo so policisti pri kontroli prometa na relaciji Litija – Ljubljana ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,03 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Trbovlje
V petek so bili policisti obveščeni o zaparkiranju parkirnega mesta v okolici zdravstvene ustanove, namenjenega invalidom. Na kraju policisti na nepravilno parkirano vozilo izdali obvestilo o prekršku.
Obravnavali so vlom v kletni prostor v stanovanjskem bloku, kjer je neznani storilec ukradel električni skiro, znamke Escort in lastnika oškodoval za okoli 550 evrov.
Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so policisti po preveritvi pogojev za udeležbo v cestnem prometu, udeleženki izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.
Policisti so prejeli prijavo kršitve nočnega miru in počitka; ko so prispeli na kraj dogodka, so kršitev tudi sami zaznali in zato kršitelju izdali plačilni nalog.
V soboto so posredovali v primeru prometne nesreče z materialno škodo, kjer sta se udeleženca dogovorila že pred prihodom policistov. Po preveritvi pogojev za udeležbo v cestnem prometu, je bilo udeležencema izdano obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.
V nedeljo so prejeli prijavo predvajanja glasne glasbe, s katero je občan motil okoliške prebivalce. Policisti so na glasno glasbo, ki se je predvajala preko zvočnika, dejansko zaznali in kršitelju izrekli opozorilo.
V večernem času so pri kontroli prometa na območju Trbovelj ustavili voznika motornega kolesa, ki  je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni bilo registrirano in obvezno zavarovano. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi
V petek so obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
Na območju Izlak se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 42.člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Tudi na območju Zagorja se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Glede prometne nesreče z udeležbo divjadi na območju Trojan bo napisan uradni zaznamek.
V soboto se je zgodilo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari – poškodba laka na vozilu. Policisti so sprejeli zapisnik in hkrati Izjava o umiku predloga za pregon
Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 45.člena in 105. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.
V Potoški vasi je bil kršen javni red in mir. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo zaradi kršitve 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.
V nedeljo so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola 0.68 mg/l. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predloga na pristojno sodišče.
Tudi v Zagorju se je nekdo veselil z glasno glasbo in s tem kršil javni red in mir. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.