V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

 

PP Trbovlje

V petek so pri kontroli prometa policisti ustavili voznika skiroja, ki je odklonil strokovni pregled. Ker je v navedenem primeru šlo za večkratnega kršitelja – povratnika, mu je bil e-skiro zasežen ter odpeljan v hrambo. Zaradi navedenih kršitev je podan obdolžilni predlog na sodišče.

V nočnem času so imeli v postopku voznika kolesa, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.85 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Pri tem se je navedeni nedostojno vedel ter ni upošteval ukazov policistov, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V soboto so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo. Zaradi navedenih kršitev je zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in  prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi navedene kršitve je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so pri kontroli prometa ustavili voznika tovornega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.  Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in  prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi navedene kršitve pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi

V petek je neznani storilec na parkiranem vozilu v Zagorju ob Savi poškodoval pnevmatike. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Izlak. Po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče so kršiteljici izdali plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V soboto popoldne so na območju Zagorja ob Savi obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in udeležbo voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola ter pri tem prevažal potnico na vozilu. Policisti so pri preiskavi prometne nesreče zaznali elemente kaznivega dejanja “Nevarna vožnja v cestnem prometu” ter bodo po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenca vložili kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PP Hrastnik

V petek so policisti PP Hrastnik obravnavali spletno zlorabo plačilne kartice, kjer je neznani storilec pridobil nekaj sto evrov protipravne premoženjske koristi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Nadalje so obravnavali prometni dogodek na Marnem, v katerem je na avtomobilski prikolici za vleko čolna odtrgalo kolo, ki je poškodovalo še tri druga vozila.

V soboto so občanu zasegli neznano zeleno posušeno rastlino, za katero se sumi da je prepovedana droga konoplja. Rastlina bo poslana na analizo, za tem pa sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Brezju, kjer je otrok po lokalni cesti vozil štirikolesnik in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, oplazil kamnito ograjo, zapeljal na travnik od kjer ga je odbilo nazaj na cesto, tam se je prevrnil in obstal. Pri tem se je otrok laže poškodoval.  Sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo, ko se je na relaciji od naselja Dol pri Ljubljani proti Litiji, voznik osebnega avtomobila izogibal trčenju v divjad, pri tem pa zapeljal s ceste in trčil v obcestni stebriček. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V soboto je bila na območju Litije najdena bančna kartica in nato predana lastniku. 

V okolici Litije so obravnavali prijavo ukradenih koles. Pri pregledu okolice so pri občanu v odprti garaži zaznali dve ukradeni kolesi, katerih tatvino obravnavajo policisti Policijske postaje Domžale. Kolesi sta bili vrnjeni lastnici.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik z osebnim avtomobilom v Litiji trčil v obcestni robnik, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.