Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek so policisti PP Hrastnik obravnavali spletno goljufijo; oškodovanec je želel preko spleta najeti kredit, pri čemer je v večjih nakazilih v tujino nakazal denar za stroške. Oškodovan je bil za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto so izrekli opozorilo voznici, ki ni dovolj zavarovala vozila in je to brez nadzora zapeljalo na cesto. Na srečo do ogrožanja prometa ni prišlo. 

PP Litija

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v naselju Bobek; zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavana je bila tudi kršitev javnega reda in miru v Litiji. Kršitelju bo izrečena globa za prekršek.

V soboto so obravnavali prijavo suma velike tatvine, ki je bila storjena v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo pa so zabeležili primer, ko se je kršitelj na območju Ljubljane nedostojno vedel do uradne osebe in ni upošteval njenih odredb.  Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek je občan naznanil zlorabo bančne kartice pri prodaji artikla na spletu. Ugotovljeni so bili elementi kaznivega dejanja Uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v Hrastniku, kjer je v vozilo udeleženca trčil neznani voznik ter s kraja nesreče odpeljal. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Trbovlje

V petek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času, ko mu je bila izrečena sankcija prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju RS, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prijavo oškodovanke, kjer je neznana oseba na  neugotovljen način iz bančnega računa odtujila nekaj sto evrov. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto je bil v Trbovljah odtujen moped, storilca pa so policisti ponoči izsledili. Vozilo mu je bilo zaseženo in vrnjeno oškodovancu. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, prav tako se je kršil javni red in mir, zaradi česar je bil pridržan.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja tatvine, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Prav tako zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je imela na vozilu nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu, katerega je vozila; ugotovili so tudi, da vozilo ni registrirano, da ni bil opravljen tehnični pregled ter da vozilo ni bilo obvezno zavarovano. Osebni avtomobil je bil kršiteljici zasežen, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.