Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek v dopoldanskih urah so policisti moškemu zasegli neznano posušeno rastlino, ker so sumili, da gre za konopljo. Rastlina bo poslana na analizo, za tem pa sledi prekrškovni postopek.

V soboto ponoči so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti; test je pokazal 0,68 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na enem izmed parkirišč v Zagorju, kjer je nastala manjša materialna škoda. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V soboto sta se pripetili dve prometni nesreči s pobegom na parkirišču v Zagorju, kjer je nastala manjša materialna škoda. Policisti o dogodkih še zbirajo obvestila.

Policisti zbirajo obvestila tudi glede suma kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo se je zgodila prometna nesreča v Podlipovici pri Izlakah, kjer je neznani voznik z vozilom trčil v ograjo stanovanjske hiše in pobegnil. Policisti o dogodkih še zbirajo obvestila.

Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo na parkirišču v Hrastniku. O dogodku še zbirajo obvestila.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo na Dolu pri Hrastniku, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti med voznikoma dveh osebnih vozil. V nesreči je nastala zgolj materialna škoda. Zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V soboto so v Trbovljah pri kontroli prometa – meritvah hitrosti – izmerili hitrost vožnje voznika začetnika, ki je v naselju vozil 87 km/h in tako hitrost prekoračil za 37 km/h. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V popoldanskem času so zaradi glasne glasbe policisti intervenirali v Trbovljah in kršitelju izrekli opozorilo.

V nočnem času so sprejeli prijavo, da je gostinski lokal na območju Trbovelj odprt po obratovalnem času. Pri kontroli so bile navedbe potrjene, zaradi česar bomo obvestili pristojno inšpekcijsko službo.

V popoldanskem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med bivšima zakonskima partnerjema. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini še zbirajo obvestila in bodo o vseh  ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.