Poleg rednih del in nalog so policisti zasavskih policijskih postaj obravnavali še: 

PP Hrastnik

V soboto zjutraj so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da  bi oškodovancu nudil svoje podatke.

V popoldanskem času so bili obveščeni še o dimniškem požaru na območju Zagorja, kjer so stanovalci  že pred prihodom gasilcev pogasili ogenj. Ena oseba je bila zaradi vdihovanja dima odpeljana v Bolnico Trbovlje.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in Lahke telesne poškodbe na območju Litije. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

V Hrastniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo in pobegom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah izvedli ustrezen ukrep.

V nedeljo pa so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v nočnem času na območju Kisovca. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil tudi pod vplivom alkohola. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in kršitelju izdali plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom, zaradi vožnje pod  vplivom alkohola (indikator je pokazal 1,49 mg/l) pa so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter zoper njega vložili obdolžilni predlog  na Okrajno sodišče v Trbovljah.

PP Trbovlje

V soboto so imeli policisti v postopku osebo, kateri je bil zasežen kovinski mlinček z delci rastline zeleno rjave barve, za katero se sumi, da je prepovedana droga (konoplja). Predmeti s snovjo so bili poslani v analizo, zoper kršitelja pa sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo so obravnavali vlom v kolesarnico, od koder je neznani storilec ukradel kolo. Po prvih obvestilih sprejet Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe, sledi kazenska ovadba.

Obravnavali pa so še kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Na kraju so bila zbrana obvestila in izdan plačilni nalog kršiteljema zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Litija

Na relaciji Gabrovka – Litija je voznik z vozilom trčil v divjad; policisti so opravili ogled in napisali uradni zaznamek o prometni nesreči.

V Litiji so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V soboto je bila v Jevnici obravnavana prometna nesreča, v kateri je bila samo-udeležena voznica osebnega avtomobila. Na vozilu je nastala manjša poškodba, voznica jo je odnesla brez telesnih poškodb, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.  

V nedeljo so policisti prejeli obvestilo o najdbi treh neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki po vsej verjetnosti izhajajo iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni pirotehniki civilne zaščite pa so poskrbeli za uničenje.

Obravnavali so še kršitev Zakona o zaščiti živali v naselju Litija, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.