Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek so obravnavali okoliščine požara v enem od stanovanj večstanovanjske stavbe, kjer je prišlo do vžiga naprave za sušenje sadja. V požaru je nastala materialna škoda v višini okoli 400 EUR. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vozniku mopeda so zasegli vozilo, saj je bilo le-to predelano in v nasprotju z homologacijskimi predpisi. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so kontrolirali voznika tovornega vozila, ki je v postopku odklonil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Vozniku je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje in bo zanj podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ustavili so voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,79 mg/l alkohola  na liter izdihanega zraka. Voznici je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru glasne glasbe na območju Litije, kjer so kršiteljici izrekli opozorilo.

V nedeljo so ustavili  voznico osebnega avtomobila, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,45 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje. Ker je z vožnjo nadaljevala, so ji zasegli vozilo, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik

V petek je bilo na policijsko postajo javljeno, da je v gostinskem lokalu prišlo do spora med sestrama, v katerem je ena udarila drugo po obrazu. Sledi hitri postopek.

V soboto je bilo javljeno, da je občana na njegovem dvorišču napadel pes. Ugotovljena je bila kršitev po Zakonu o zaščiti živali, zoper lastnika psa pa vodijo postopek o prekršku.

V soboto se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, vzrok pa je bila neprilagojena hitrost. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled. Po analizi sledi ustrezen ukrep.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Savskem mostu v Zagorju. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru, v katerem je neznana oseba oškodovancu izrekla grožnje po telefonu. Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek.

V petek je zagorela lesena brunarica na Izlakah. Policisti so opravili ogled kraja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V soboto so policisti obravnavali kršitev zakona o zaščiti živali, saj se je po naselju Vidrga brez nadzora sprehajal pes.

Obravnavali so tudi dve prometni nesreči na območju Litije – eno z udeležbo živali, udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče ter drugo prometno nesrečo s samo-udeležbo, kjer pa zoper povzročitelja policisti vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so obravnavali  kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo na območju Hrastnika. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.

PP Litija

V petek je v Litiji oseba kršila javni red in mir; zoper kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo na relaciji Gaberska Gora – Čatež, v kateri je bila samo-udeležena voznica osebnega avtomobila. Kršiteljica in sopotnika so bili v nesreči lahko telesno poškodovani. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V nedeljo kršitev javnega reda in miru v Litiji, kjer zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

V Kresnicah je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samo-udeležen voznik osebnega avtomobila, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.

V naselju Spodnji Hotič obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.