Preberite si, kaj so pretekli vikend obravnavali policisti na območju Zasavja:

Na območju Policijske postaje Hrastnik poleg rednega dela ni bilo veliko intervencij; v petek okoli 12. ure so  moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo – snov je bila poslana v analizo policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

V soboto ponoči pa so opozorili kršitelja, ki je motil javni red in mir z glasno glasbo.

Več dela so imeli litijski policisti. V petek zvečer so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, pri katerem je nastala manjša materialna škoda. O dogodku še zbirajo obvestila.

V soboto dopoldan so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Sp. Logu pri Litiji. Doslej še neznani storilec je razbil steklo, vstopil v lokal in ukradel menjalnino. Pri vlomu je nastalo za približno 1.500 eur škode.

Prav tako v soboto so  v Litiji obravnavali prometno nesrečo, kjer sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. Ker je v nesreči nastala le materialna škoda, so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Nekdo pa se je v Litiji očitno spravil nad katalizatorje. Policisti so namreč obravnavali dve tatvini katalizatorja iz parkiranih vozil. Nepridiprav je lastnika v obeh primerih
oškodoval za okoli 300 eur.

V Trbovljah so bili policisti v petek obveščeni, da je voznik  zaparkiral nakladalno ploščad živilske trgovine.  Na nepravilno parkirano vozilo so izdali obvestilo o prekršku.

Istega dne je občan na policijski postaji prijavil prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik trčil v parkirano vozilo prijavitelja in mu povzročil materialno škodo v višini približno 300 EUR. Policisti o dogodku in povzročitelju še zbirajo obvestila.

Podoben dogodek se je zgodil tudi v soboto, ko je občan policiste obvestil o prometni nesreči na parkirišču; voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika oplazil parkirano vozilo in  oškodovancu s tem povzročil približno 1000 EUR materialne škode.

Plačilni nalog pa je bil izdan tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili zaradi zaznanega neupoštevanja rdeče luči. Pri kontroli se je izkazalo, da vozilo nima veljavne registracije, voznik pa je vozil pod vplivom alkohola. Verjetno bo prihodnjič bolj pazljiv na rdečo luč.

Na področju Policijske postaje Zagorje ob Savi so v petek v jutranjih urah obravnavali tatvino registrskih tablic iz parkiranega vozila ter prometno nesrečo s pobegom – povzročitelj je trčil v parkirano vozilo na parkirišču v Zagorju ob Savi in pobegnil. Policisti za pobeglim voznikom še zbirajo obvestila.

V petek v večernem času so  policisti intervenirali v trgovini v Kisovcu, kjer je pijani občan vpil na prodajalke in jih žalil. Za nedostojno obnašanje so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

V nedeljo so zagorski policisti najprej obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila na vozišču povozil kamen in poškodoval vozilo, nato pa so intervenirali  še v Zagorju ob Savi zaradi glasne glasbe, ki je motila sosede.