Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V soboto prometno nesrečo na  parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval parkirano vozilo in ne da bi nudil podatke, je s kraja nesreče odpeljal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Litija

V petek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču v Litiji, kjer je do sedaj neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

Obravnavali so tudi prometno nesrečo v Vačah, kjer je do sedaj neznani voznik vozil po nasprotni strani vozišča, tako da se mu je drug voznik osebnega avtomobila umikal in trčil v ograjo. Potem je neznani voznik osebnega avtomobila s kraja še odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke ali o tem obvestil policijo, zato policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Kandršah so obravnavali kršitev javnega reda in miru; zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V soboto se je v Jevnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samo-udeležena voznica osebnega avtomobila. Voznica se je v prometni nesreči lahko telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Policisti zbirajo informacije o prijavi suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, ki je bilo storjeno v Litiji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijavljen je bil tudi sum tatvine, ki je bilo storjena v Litiji. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo pa so prejeli obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni pirotehniki civilne zaščite pa so poskrbeli za uničenje.

PP Trbovlje

V petek je bil v Trbovljah najden mobilni telefon znamke Redmi, črno-modre barve. Lastnika pozivamo, da se zglasi na PP Trbovlje in prevzame najdeni telefon.

V popoldanskem času so policisti intervenirali v trgovini v Trbovljah, kjer se je mladoletnik nedostojno vedel do prodajalke. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V večernem času so v Trbovljah občanoma zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper njiju izveden prekrškovni postopek.

V nedeljo v dopoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, v kateri je voznica pri premiku vozila trčila v parkirano vozilo. Po vseh zbranih podatkih bodo policisti zoper njo izvedli prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V petek sta bili obravnavani dve prometni nesreči – prometna nesreča z udeležbo divjadi na območju Zagorja ob Savi (izdano obvestilo o odstopu)  in prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami na območju Kisovca, zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Policisti so bili obveščeni tudi o kaznivem dejanju Goljufije na škodo občanke Zagorja ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V večernem času pa so policisti intervenirali zaradi glasne glasbe na območju Kisovca. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V soboto je prišlo do prometne nesreče na območju Zagorja ob Savi zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V nedeljo so bili policisti obveščeni o nepravilno parkiranem vozilu na območju Kisovca. Na nepravilno parkirano vozilo je bilo izdano obvestilo o prekršku.

V jutranjih urah ponedeljka pa so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Zagorja ob Savi.