Policisti v Zasavju so pretekli vikend poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.
– obravnavali so tatvino denarnice na območju Trojan.
– obveščeni so bili o goljufiji preko spletnih aplikacij; neznani storilec je oškodovanko zavedel, da mu je v upanju, da je denarna sredstva nakazala sinu, le-ta nakazala njemu. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu kaznivega dejanja.
– v nočnem času so bili policisti obveščeni, da po Zagorju ob Savi hodi starejša oseba, ki deluje izgubljeno. Policisti so omenjeno osebo izsledili, zaradi očitnih zdravstvenih težav pa je bila na kraj poklicana ekipa NMP, ki je za osebo poskrbela.
– v soboto v nočnem času so bili policisti obveščeni o preglasni glasbi, vendar kršitve niso ugotovili.
– obveščeni so bili tudi o nepravilno parkiranem vozilu, ki je onemogočalo vključitev drugega vozila v promet. Na vozilo je bilo izdano obvestilo o prekršku.

PP Litija:
– v petek so na podlagi odredbe okrajnega sodišča v okolici Litije opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so zasegli več vej delno posušene, zelene rastline za katero se sumi, da gre za konopljo. Zaseženi predmeti bodo poslani v analizo, nato pa sledi prekrškovni postopek.
– v Zagorici so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Nesrečo je povzročil voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja. Pri tem je motorist utrpel lažje poškodbe in je sam iskal zdravniško pomoč. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.
– obravnavali so dve tatvini artiklov iz trgovin v Litiji. Tudi o tem policisti še zbirajo informacije.
– v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se sprla dva občana. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ker sta vozili in voznika  izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, so policisti  izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– zvečer je bilo na območju Šmartna pri Litiji pri kontroli prometa ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil v času, ko mu je bila prepovedana vožnja. Zato mu je bilo zaseženo vozilo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Hrastnik:
– v petek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, vendar v razgovorih policisti kršitve niso ugotovili.
– v soboto so bili obveščeni o nesoglasjih med sosedi. Tudi v tem primeru kršitev ni bila
ugotovljena.

PP Trbovlje:
– v petek so  obravnavali tatvino izdelkov v trgovini v Trbovljah v višini okoli 1000 eurov.  Sledi zbiranje obvestil, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo; med obravnavo so policisti ugotovili, da je povzročiteljica nesreče vozila pod vplivom alkohola (opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Povzročiteljici nesreče je bil izdan plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.
– v soboto v nočnem času pa so pri redni kontroli prometa imeli v postopku voznika, ki
je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nočnem času imeli v postopku tudi voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi temu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– trboveljski policisti pa so bili obveščeni o kaznivem dejanju, kjer je oškodovanko preko spletnih omrežij kontaktiral neznanec, ter se predstavil kot delavec podjetja Microsoft.
Gospa je neznancu dovolila upravljanje računalnika na daljavo, za tem pa naknadno opazila, da ji je bilo z računa banke odtujenih 6000 eur. Sledi zbiranje obvestil, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Storilci običajno po telefonu kličejo na naključne številke ter prepričajo oškodovance, da je nekaj narobe z njihovim računalnikom. V nadaljevanju ponudijo popravilo ter želijo, da oškodovanec na računalnik namesti aplikacijo za oddaljen dostop. Nato pa zahtevajo plačilo popravila, v nekaterih primerih jim oškodovanci celo zaupajo podatke za dostop do spletne banke, iz katere nato sami opravijo nakazilo na bančne račune. 
Spletni uporabniki imajo največji vpliv, da se tovrstna dejanja in oškodovanja preprečijo, zato policija svetuje:
  –  ne zaupajte neznancem na spletu,
  –  neznancem ne posredujete osebnih ali bančnih podatkov in
  –  ne omogočate jim oddaljenega dostopa do svojega računalnika ali spletne banke,
  –  pred kakšnim koli nakazilom sredstev predhodno po spletu preverite prejemnika, pred sklepanjem posla se pozanimajte pri znancih ali strokovnjakih (SI-CERT, policija, banka),
  –  če ugotovite, da ste oškodovani, zadevo v čim krajšem času prijavite policiji ter svoji banki.