Komaj dobro smo se razveselili vesti, da se bodo šole končno le odprle in da bodo tudi zasavski učenci prve triade sedli nazaj v svoje šolske klopi, pa je včeraj neprijetno presenetila vest, da mogoče pa ne bo tako. Zbrani podatki kažejo, da je zasavska regija presegla mejo za odprtje šol za 11 odstotkov, zato se lahko zgodi, da bo potrebno v zasavski statistični regiji šole naslednji teden že zapreti.

 

A preverjeno odločitev bomo izvedeli šele v sredo, ko bo Vlada RS o odprtju oziroma zaprtju šol odločala na podlagi v torek objavljenega sedemdnevnega povprečja. In kaj to pomeni za nadobudne učenjake in njihove starše? Šole v zasavski regiji bodo odprte od torka do petka, ali se bodo naslednji teden zaprle, pa bo vlada odločala v sredo.

Zakaj torej šole enkrat odprte, že nekaj dni zatem – celo pred samim odprtjem pa spet zaprte? V torek, ko se je vlada odločila, da se v torek tudi v zasavski regiji šole odprejo, smo bili za 3 odstotke pod zastavljenim kriterijem, že nekaj dni kasneje pa se je epidemiološka slika zopet poslabšala.

 

Če se bo vlada v sredo odločila za vnovično zaprtje, bodo šole v zasavski regiji zaprte od 1. februarja dalje.