Zima se umika pomladi in vedno več ljudi bo znova sedlo na jeklene konjičke. Tudi za sistem izposoje električnih koles TRajBi se pričenja nova sezona. Kolesa so pregledana in servisirana in čakajo na vas, da se boste z njimi popeljali po Trbovljah.
Kje boste lahko zajahali električno kolo? Na štirih lokacijah – na železniški postaji, pri Zavodu za mladino in šport Trbovlje (bivši MCT), pri  Zdravstvenem domu Trbovlje in v trboveljskem Mestnem parku.
Pogoji za izposojo e-kolesa v Trbovljah so še vedno enaki kot lansko leto – pred prvo uporabo se morate registrirati (to lahko storite v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ali Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje), poravnati članarino, podpisati pogodbo in prevzeti kartico. Če pa ste v sistem TRajBi že vključeni, pa morate pred letošnjo prvo uporabo le poravnati letno članarino.
Pričela pa so se tudi že dela v sklopu umestitve novih kolesarskih površin od Gabrskega proti Trbovljam. V Gabrskem naj bi bile kolesarske površine urejene že do jeseni. In skupaj z novimi kilometri kolesarskih površin so predvidene tudi 3 nove nadstrešnice za e-kolesa.
Zatrajbajte torej pomladi in novim dogodivščinam naproti!