Vlada Republike Slovenije je z začetkom aprila za 11 dni zaostrila ukrepe da bi s tem  omejila širjenje virusa in je zato delno zaustavila javno življenje. V obdobju od 1. aprila pa do vključno 11. aprila 2021 so svoja vrata spet zaprle šole (pouk znova poteka na daljavo), vrtci pa zagotavljajo zgolj najnujnejše varstvo.

 

V skladu z vladno odločitvijo in zaradi želje da bi preprečili širjenje virusa in ne nujnega združevanja ljudi je Občini Trbovlje začasno znova prepovedala uporabo otroških igral in naprav za športno vadbo na javnih površinah, otroška igrišča pa bodo med 1. in 11. 4. 2021 zaprta.

Na Občini menijo, da če so šole in vrtci zaprti z namenom, da ne bi prihajalo do stikov in druženja med otroki, potem tudi igrišča ne morejo biti odprta, saj se na manjšem prostoru  zbirajo tako otroci kot tudi odrasli ljudje. Tovrstna odločitev, poudarjajo, ni nekaj, kar bi želeli, pač pa je nuja. Menijo pa tudi, da je v Trbovljah še dovolj drugih možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa, pa naj bo to sprehod v bližnjo naravo, okoliške hribe ali pa si v dneh, ki so pred vami, preberete kakšno dobro knjigo.

Mesec april je mesec knjige in ravno danes, 2. aprila je mednarodni dan knjig za otroke v spomin na rojstni dan svetovno znanega danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Zato namesto z otroci na mestna igrala raje na sončku skupaj preberite pravljico o mali Palčici, tisto o Kraljični na zrnu graha ali o naivnem cesarju in njegovih novih oblačilih.