vir: MojaObčina.si

Zdravstveni dom Zagorje ob Savi je včeraj prejel sredstva v višini 11.421 evrov za nakup reševalnega vozička goseničarja in zunanjega defibrilatorja. Sredstva so bila zbrana v okoljski in humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov 2017. V dobrodelno – okoljski akciji, ki bo letos potekala že 10. leto, so oktobra lani zbrali več kot 37. 000 evrov.

 

Sredstva dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov 2017 so organizatorji iz 15 krajev po Sloveniji zbirali z namenom pomoči zdravstvenim in drugim organizacijam na lokalni ravni. V akciji je sodelovalo kar 114 organizacij in več kot 400 prostovoljcev, ki so v času od 31. oktobra do 1. novembra lani z donacijami skupaj več kot 37.000 evrov.

Lansko akcijo Manj svečk za manj grobov so sklenili decembra 2017 v Osnovni šoli narodnega heroja Rajka v Hrastniku. Prostovoljci fundacije Svečka so zbrana sredstva v višini 3000 evrov podelili med drugimi podarili ZD Hrastnik za nakup goseničarja in SOS gumbov. Goseničar je stol, namenjen lažjemu transportu obolelih in poškodovanih oseb po stopnicah. Sredstva je omenjena fundacija namenila tudi društvom, ki so bila potrebna pomoči.

POMAGAJMO TUDI LETOS 

Humanitarna in okoljska akcija Manj svečk za manj grobov bo letos potekala že 10. leto. Tudi tokrat bo možno v 15 krajih po Sloveniji, v času pred 1. novembrom namesto sveč na grob postaviti zastavico sočutja, ter s tem pripomoči tako k zmanjševanju odpadkov, kot s prispevkom za zastavico nekomu omogočiti boljše življenje. V sklopu letošnje akcije bodo v fundaciji Svečka zbirali denar za negovalce tetrapleginje Alenke Mikuš.

 

Projekt so leta 2009 zasnovali v Zagorju, do letos pa se je razširil v že 15 slovenskih občin. Poleg zasavskih so v akciji sodelovale še občine Litija, Šmartno pri Litiji, Grosuplje, Celje, Domžale, Logatec, Dobrepolje, Maribor, Murska Sobota, Velenje in Šmartno ob Paki.

 

Več koristnih informacij o akciji lahko najdete tu.

 

vir: STA