Karate: Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek bosta nastopila na evropskem članskem prvenstvu.

Od 10. do 13. maja bo v Novem Sadu v Srbiji potekalo 53. Evropsko prvenstvo za članice in člane v karateju. V posamezni kategoriji lahko državo zastopa samo en tekmovalec, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši karateisti stare celine.

V Srbiji bo nastopilo 532 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 evropskih držav, med njimi bo tudi enajst naših reprezentantov. Mesto v reprezentanci sta si s svojimi nastopi zagotovila tudi člana našega kluba, in sicer Blaž Hribovšek v kategoriji do 60 kilogramov in Stefan Joksimovič v kategoriji nad 84 kilogramov. Oba bosta nastopila tudi v ekipnem delu športnih borb.

Trboveljčani se lahko pohvalijo, da so edini slovenski klub, ki bo imel več kot enega reprezentanta na tokratnem evropskem prvenstvu.

»Kvalitetni vsakodnevni treningi vlivajo slovenskim reprezentantom optimizem pred srečanjem najboljših karateistov stare celine. V klubu verjamemo, da bosta Stefan in  Blaž kvalitetno zastopala slovenski in posledično tudi trboveljski karate,« je še zapisal za Naše Zasavje tajnik kluba Jernej Simerl.