Odprto prvenstvo Slovenije in Kranj open 2018

V petek, soboto in nedeljo je v Kranju potekalo Odprto prvenstvo Slovenije v plavanju, združeno s tekmo Kranj Open 2018, ki je služilo za doseganju norm za Člansko evropsko prvenstvo, Mediteranske igre, ter mladinsko evropsko prvenstvo.

foto: PK LCT

Tekmovanja  se je udeležilo tudi pet Trboveljčanov ,  Daša Krajnc, Nika Todorovič, Žiga in Tilen Šintler, ter Tim Dolanc.

V izredno močni konkurenci (250 vrhunskih plavalcev),  so poleg slovenskih reprezentantov nastopile tudi reprezentance, Hrvaške, Turčije, Srbije in italijanske Ligurije, je uspelo Trboveljčanom priplavati kar 6 finalnih nastopov, a kolajne v mednarodni konkurenci so bile tokrat nedosegljive, v absolutnem slovenskem prvenstvu pa je uspelo Žigi priplavati do brona na 200 prsno.

foto: PK LCT

Najboljše uvrstitve je tako dosegel  Žiga, ki se je 2 x uvrstil v A- finale, kjer je osvojil 5. mesto (3. v Sloveniji) na 200 prsno, ter 7. na 200 mešano, v  nastopu v B-finalu pa je na 100 prsno zmagal.

Tilen je v svojem edinem nastopu na 50 hrbtno, saj je zaradi študijskih obveznosti močno okrnjen njegov proces treningov, osvojil  6. mesto v B-finalu, a z osebnim rekordom pokazal, da še ni rekel zadnje besede.

Tudi dekleti sta se veselili nastopa med elito. Daša je v B-finalu osvojila 5. mesto na 100 prsno, medtem, ko je bila na 200 delfin zaradi napačnega prihoda v cilj diskvalificirana, Nika pa je v istem nastopu v B-finalu osvojila  14. mesto.

SLO OPEN – Tjaša Vozel in Žiga Šintler

Dolanc Tim, ki iz nastopa v nastop kaže boljše predstave, pa je z osebnimi rekordi potrdil staro pravilo, da se dober  plavalec  naredi samo z delom.

Plavalci sedaj odhajajo na  pet dnevne priprave, kjer bodo poskušali  zmanjšati  izpad v treningih v velikem 50-metrskem  bazenu  z gradnjo  bazične pripravljenosti (nabiranje kilometrine), ki je osnova za kakršnekoli  nadaljnje  procese  v treniranju, še sporoča za Naše Zasavje Martin Raušl, predsednik kluba.