Od četrtka pa do nedelje je v pokritem tivolskem bazenu v Ljubljani potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega so se od 27 klubov s 376  plavalci udeležili tudi 3 plavalci trboveljskega kluba. Kljub finančnim omejitvam, s katerimi se spopada trboveljski plavalni klub, so vsi plavalci s podpovprečno kilometrino veš kot dosegli zastavljene cilje.  Naslednji vikend se prvenstvo nadaljuje z nastopi mlajših dečkov in deklic v Mariboru.

Domači plavalci, barve kluba so zastopali; Tilen Šintler, Tim Dolanc, ter Nika Todorovič so lahko nastopili le v disciplinah, kjer so imeli v tej sezoni odplavane norme, to pa so časi potrjeni s strani strokovnega sveta in ki bodo upajmo, pripomogli k dvigu kvalitete slovenskega vrhunskega  plavanja. Tekmovanja sta se po zamenjavi sredine udeležili tudi Daša Krajnc, kot članica Olimpije in Tjaša Vozel kranjske Zvezde, zaradi subjektivnih razlogov pa je tu prvenstvo izpustil najuspešnejši plavalec Rudarja, Žiga Šintler. Kot že rečeno so morali plavalci imeti do prvenstva potrjene odplavane rezultate, a najkrajši konec so zopet potegnili klubi, ki nimajo takšnih pogojev za treniranje, kot jih imajo na Ravnah, v Ljubljani, Radovljici, Kopru in še kje. Namreč za to starostno kategorijo je bilo v zimski sezoni le 5 tekem (mlajši so jih imeli 10) od tega dve celo v 50 metrskem bazenu.

V štirih dneh tekmovanj sta se izkazala Tim Dolanc, ki je kljub poškodbi ramena plaval vse osebne rekorde v vseh petih nastopih, Nika Todorovič pa je odlično odplavala 100 delfin, s popravo rezultata za kar 2 sekundi. Osebni rekord je plavala tudi na 100 hrbtno, medtem ko je na 50 delfin v pričakovanju novega osebnega rekorda naredila napako v koordinaciji, spremenila ritem, ter odplavala slabše. Pa vendarle so starejši trije plavalci s samo uvrstitvijo na državno prvenstvo in  odplavanimi osebnimi rekordi, s podpovprečno  kilometrino, dosegli zastavljene cilje.

Še enkrat pa je ob tej priložnosti potrebno pohvaliti vse naše plavalce, saj v nemogočih razmerah bijejo boj s konkurenco in nezavidljivimi pogoji za trening.