Prvomajski prosti dan s sončkom obsijan kar vabi, da ga preživite na katerem od bližnjih zasavskih hribov.

Trboveljčani vabljeni na Mrzlico. Planinsko društvo Trbovlje vas vabi k planinskem domu na Mrzlici, kjer bo praznovanje ob današnjem prazniku. Poskrbljeno bo za hrano in za pijačo.

Hrastničani boste Praznik dela proslavili pri Planinskem domu na Kalu, kjer bodo okoli poldneva odmevali tudi zvoki Rudarske godbe Hrastnik. Po pozdravu predstavnice Občine Hrastnik pa se bo nadaljevalo prijetno druženje ob jedači, pijači in dobri glasbi.
Zagorjani lahko izbirate med dvema pohodoma – eden je že tradicionalni pohod na Pleše, kjer vam od 11. ure dalje igrata Pihalni orkester SVEA Zagorje in ansambel Zvita feltna. Drugi, krajši pa se je pričel ob 9. uri in sicer v Ravenski vasi proti Zeleni travi, saj njihova krajevna skupnost praznuje svoj praznik.
Vsi iz Litije pa tudi letos prijazno vabljeni na tradicionalno prvomajsko srečanje na Sitarjevcu. Pohod na Sitarjevec se je pričel že v zgodnjih jutranjih urah. Na platoju pred Rudnikom Sitarjevec Litija bo družabno srečanje ob živi glasbi ansambla Osvajalci.
Preživite lep prazničen dan.