Tokrat trboveljski karateisti z odprtega prvenstva Slovenije domov prinesli 10 novih medalj.

 

V soboto, 10. marca, je Karate zveza Slovenije v Laškem organizirala mednarodni karate turnir »Slovenia Open«. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 406 tekmovalk in tekmovalcev iz 58 klubov 11 držav. Seveda so bili na prvenstvu tudi trboveljski karateisti.

TRBOVELJČANOM 10 MEDALJ NA ODPRTEM PRVENSTVU SLOVENIJE V LAŠKEM

Karate klub Trbovlje so zastopali Cristina Korpar Žveglič, Žana Dolenc Čučnik, Simona Češarek, Lara in Ervin Salkič, Laura Božjak, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Alen in Kenan Isakovič, Ajdin Mujkanovič in Branko Glavač. Domen Zidar in Stefan Joksimovič sta nastopila v sklopu Karate zveze Slovenije. Vodili so jih trenerji Miha Kovačič, Edin Salkič in Rok Lopan.

KENAN ISAKOVIČ JE OSVOJIL ZLATO MEDALJO V KATEGORIJI MLAJŠIH KADETOV DO 45 KILOGRAMOV

V katah je za Trboveljsko medaljo poskrbela Simona Češarek pri mlajših kadetinjah, kjer je zasedla tretje mesto. Prav tako bronasto medaljo je osvojil Branko Glavač v kategoriji parakarateistov. V športnih borbah so bronaste medalje osvojili Lara Salkič pri mlajših kadetinjah do 50 kilogramov, Stefan Joksimovič pri članih do 84 kilogramov in Ajdin Mujkanovič pri članih nad 84 kilogramov. Do srebrnih medalj sta se priborila Cristina Korpar Žveglič pri deklicah do 40 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Za zlati medalji sta poskrbela brata Isakovič, Kenan pri mlajših kadetih do 45 kilogramov in Alen pri kadetih do 70 kilogramov. Ajdin in Stefan sta nastopila še v športnih borbah ekipno, kjer sta skupaj z reprezentančnim kolegom, Primožič Titom iz Idrije, osvojila srebrno medaljo.

ALEN ISAKOVIČ JE OSVOJIL ZLATO MEDALJO V KATEGORIJI KADETOV DO 70 KILOGRAMOV

»Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljkih in četrtkih od 15. do 16. ure v naših klubskih prostorih, “Pri karateistih”, na Trgu revolucije 17,« vabi Jernej Simerl, tajnik kluba.

REZULTATI

KATE:

Mlajše kadetinje:
3. mesto: Simona ČEŠAREK

ŠPORTNE BORBE:

Deklice do 40 kg:
2. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ

Mlajše kadetinje do 50 kg:
3. mesto: Lara SALKIČ

Mlajši kadeti do 45 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

Kadeti do 70 kg:
1. mesto: Alen ISAKOVIČ

Mladinci do 61 kg:

2. mesto: Domen ZIDAR

Člani do 84 kg:
3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

Člani nad 84 kg:
3. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

ŠPORTNE BORBE EKIPNO (3+1):

Člani:
2. mesto: SLOVENIJA 2 (Ajdin MUJKANOVIČ, Stefan JOKSIMOVIČ)

PARA-KARATE:

Kate:
3. mesto: Branko GLAVAČ

1. Swiss karate leauge 2018; Sursee (ŠVICA), 11.3.201

Bronasti v Švici Almin Salkič

»Naš Almin SALKIČ je danes nastopil na prvi tekmi Švicarske karate lige. Med 33 tekmovalci v katah pri članih je osvojil odlično tretje mesto. Zabeležil je pet zmag, edini poraz je doživel v drugem krogu proti kasnejšem zmagovalcu, UJIHARA Yuku, aktualnemu nosilcu srebrne medalje iz mladinskega evropskega prvenstva v Rusiji. S tem rezultatom se je kvalificiral na Državno prvenstvo, ki bo meseca novembra. Almin se je pred nekaj leti preselil v Švico, kjer poleg službe nadaljuje s treningi karateja,« še sporočajo iz kluba in na koncu dodajajo: »ČESTITKE ALMIN IN LE TAKO NAPREJ.«