Foto: FB stran VDC Zasavje

Včeraj zvečer so se v Berlinu slavnostno končale 16. poletne svetovne igre specialne olimpijade.

V Sloveniji v gibanju specialne olimpijade sodelujejo osebe z motnjami v duševnem razvoju že vse od leta 1990; v tem času se je svetovnih iger specialne olimpijade udeležilo že skoraj 300 tekmovalcev.

Na letošnjem tekmovanju, ki je pod sloganom Nepremagljivi skupaj potekalo med 17. junijem in 25. junijem 2023, je tekmovalo več kot 7000 športnikov iz 176 držav in med njimi je bila tudi 26-članska slovenska odprava.

Slovenija, ki se je pomerila v atletiki, balinanju, plavanju, kolesarstvu, namiznem tenisu, judu in nogometu, se domov vrača z 18 medaljami. 

Zasavski VDC je še posebej ponosen na njihove zlate nogometaše pod taktirko glavnega trenerja Domna Pocieche in pomočnika Aneja Zakonška. Slovensko  nogometno reprezentanco so poleg obeh trenerjev in sedmih drugih nogometašev sestavljali še trije uporabniki VDC Zasavje – Dejan Antolič in Mitja Čamer iz občine Trbovlje ter Peter Lenart iz občine Litija. Glavni trener Domen Pociecha je o sodelovanju na olimpiadi povedal: “Ni besed, ki bi opisale, kaj se je zgodilo. Vse se nam je poklopilo, kot smo načrtovali. Vsak igralec, vsak izmed trenerjev je imel svojo nalogo, ki jo je opravil z odliko. Sanje vsakega športnika so se nam uresničile.”  Zlatim nogometašem je med prvimi čestital tudi mag. Dejan Židan, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, ki je na obisku v Berlinu.

Zlatim fantom pa pred zasavskim VDC-jem jutri, 27.6.2023 ob 11.00 uri  pripravljajo slavnostni sprejem.

Vabljeni, da se veselite skupaj z njimi.