V nedeljo, 12. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije ter Pokalno tekmovanje v parakarateju. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, ki so jih vodili trenerji Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič.

V parakarateju je tekmoval Branko Glavač, ki je s svojim nastopom najbolj prepričal sodnike ter tako postal zmagovalec 2. Pokalne tekme v parakarateju.

Med ekipami so prvo nastopili kataši. Dvema se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder, mlajše kadetinje v sestavi Dolanc Lara, Jazbec Lučka in Kastelic Emma so osvojile drugo mesto, tretji so bili mlajši kadeti Bizjak Klemen, Georgiev Borče in Vozel Lan. V športnih borbah so kadeti v postavi Gorjup Ažbe, Grivec Tilen, Hvala Aljaž in Žibret Bor, izposojen tekmovalec iz KK Ljubljana, premagali vse svoje nasprotnike ter tako obranili lansko državno ekipno lovoriko. Za bronasto medaljo so poskrbeli mladinci v postavi Isakovič Kenan, Krajnc Jure, Robek Mark in Šehič Denis. Za zaključek uspešnega ekipnega državnega prvenstva so poskrbel mlajši člani, Korpar Žveglič Timotej ter Markuljevič Marko in Uroš, in člani, Markuljevič Marko in Uroš, Mujkanovič Ajdin in Brezočnik Jan – KK Lovrenc na Pohorju, ki so oboji osvojili srebrno medaljo.

 

Omeniti pa velja tudi turnir svetovne karate zveze »Series A«, ki je potekal od petka do nedelje je v Kairu.  Na omenjenem turnirju se je pomerilo 878 članov in članic iz 70 držav sveta in kot edini tekmovalec iz Slovenije je v Egiptu nastopil Almin Salkić. V katah je osvojil 57. mesto med 98 nastopajočimi. Almina se spomnimo kot bivšega karateista Karate kluba Trbovlje, ki se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, zato so v Karate klubu Trbovlje na njegov dosežek še posebej ponosni.

Čestitke vsem za osvojene medalje!

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje